“Blessed Be”

0
1122

Camilla Munck sendte sit første soloudspil, “Dear is Both too Loving and Informal”, afsted i april. En fem minutter stærk musikfortælling, som blev taget meget varmt imod på blogs og radio. Nu er hun klar med sin anden single “Blessed Be” fra det kommende debutalbum AEON.

Camilla Munck er blandt de mest markante kunstnere på den alternative scene herhjemme. Med DMA, Steppeulven, Robert og Reumert nomineringer i bagagen har hun i flere år imponeret som skaber af – og performer i – prægnante værker.

Diskografien er imponerende, men med “Dear Is Both Too Loving And Informal” tog hun første gang skridtet ud på scenen som solist. Et skridt, som rummer både tilvalg og fravalg. “Blessed Be” er en sang om at finde sig selv i og udenfor fællesskaber i en bred forstand, at turde træde ind og ud af dem uden at frygte det anderledes – om det er hverdagsfællesskaber, arbejdsfællesskaber eller – måske i særdeleshed – trosfællesskaber.

”Jeg omgiver mig med mange forskellige troende mennesker, med forskellige fællesskaber. Jeg tror på mangfoldighed som værende bærer og skaber af verdenen. At forskellighed er dét, der gør os rigere og klogere, hvis vi vælger at kigge på, bygge fra og tro på de steder, vi forbindes trods vores forskellige udgangspunkter, frem for at skærme os fra det, fordi vi ikke tør nærme os hinanden. I bund og grund tror jeg, alle mennesker ønsker det samme. Frihed, kærlighed, lighed. Det er det, jeg tror på.”

Med sig i studiet har hun haft sin faste trio bestående af Moogie Johnson (Munck//Johnson, Chorus Grant, Ring Them Bells m.fl) på bas og guitar, Bjørn Heebøll (Slaraffenland, Bisse, Niels Skousen m.fl) på trommer og Mads Brinch som co-producer. Sammen skaber de et værk, som er ligeså dragende, som det er klagende, tålmodigt søgende og spørgende.

Camilla Munck gør ikke noget halvt eller med en skelen til det lettilgængelige. Til gengæld giver hun os muligheden for at gå med ind i et værk af emotionel lydhørhed og musikalitet.

“Blessed Be” udkom på alle digitale platforme den 27. august hos Moondrop Records. Singlen er andet udspil fra Camilla Muncks kommende debutalbum AEON, som udkommer 8. oktober.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here