Maria Køhnke deler animations-baseret musikvideo

0
783
Maria Køhnke 2020 Fotograf: Tania Gibson

Med EP’en Don’t Look, der bringer sprudlende pop-melodier, navigerer Maria Køhnke imellem hymner og det intime. Hun markerer således sin indtræden på den danske musikscene.

Maria Køhnke’s musik er selvsikker og genre-omskiftelig med noter af de franske breddegrader, 80’er-evergreens, art pop og moderne alt. indie. Hun udgav sit debutalbum Collector i 2007 og er nu, efter en årrække som succesfuld digital designer, tilbage med EP’en Don’t Look.

Udgivelsens lead-single “Don’t Look At Me” refererer til blandt andre Robyn, Björk og Tame Impala – melodien er smuk, bredtfavnende og catchy, og sangen er bygget op omkring et lydlandskab af strings, synths og trommer. Akkompagnerende til singlen er en skør og vidunderlig musikvideo, der udtrykker Marias one-of-a-kind vision på bedste vis ved at eksperimentere med kombinationen af virkelighed og animation. Videoen er lavet af den anerkendte, Amsterdam-baserede digital art duo TeYosh, som har lavet videoer og animationer for blandt andre MTV og Burberry.

Idéen med videoen er at vise et introvært hoved indefra, og de forskellige rum, som kameraet passerer, skal repræsentere hver deres stadie af en intim relation. Maria udtaler:

“My vision for the Don´t Look At Me music video was to display the introverted mind. I have been an admirer of TeYosh´s work since I met them in the Netherlands a few years back, and since the realisation of my vision seemed practically impossible, I called on them to make it happen. As if the concept was not challenging enough, the video was shot during lockdown, so all kissing and cuddling is performed at a safety distance.”

Som Maria nævner er videoen lavet under corona, hvilket både indebar, at instruktører og artist ikke kunne mødes, og at parret i videoen ikke kunne kysse (selvom det var tanken). Ydermere blev instruktør-duoen fanget i lockdown i Serbien under et arbejdsophold og måtte skaffe et lokalt produktionshold til at arbejde med. Af samme årsag har Maria været nødt til selv at sørge for billederne til den 3D-model af hendes hoved, der bruges i videoen.

Maria stiftede bekendtskab med TeYosh under en designkonference i 2018, som hun selv deltog i pga. sit erhverv som digital designer. Duoen afholdt en talk om digital kunst, og den danske sangerinde blev fan af dem på stedet. Da hun senere rakte ud til dem for at skabe “Don’t Look At Me”-videoen, sagde duoen ja, fordi de elsker nummeret.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here