anmar – “My Voice”

0
1606
Foto: Sofi Hellberg Olsson

Den 31. marts udkommer anmars tredje single “My Voice”, som, i forlængelse af de to forudgående singler “GAIA” og “Lille Pige”, byder på et lydbillede, der er alsidigt i sin natur, men som rummer den samme længsel efter at give slip og lade intuitionen råde.

Nummeret introduceres af et mystisk sonisk univers af forvrænget kalimba og finurlige synths, ud af hvilket et korisk ekko vokser med mantraet: “My Voice, you are My voice”. Koret følges op af anmars klare vokal, som længselsfuldt – og næsten bønfaldende – bekender sin kærlighed til stemmen, som var den et væsen isoleret fra hende selv. Og det er da også dette væsens lunefuldhed, der ligger til grund for nummerets tilblivelse.

“Jeg har ofte denne her følelse af, at min stemme ikke er til at regne med; den vil ikke, hvad jeg vil – når jeg synger, men også i det større perspektiv, hvor jeg forsøger at finde ud af, hvad det er, jeg har at fortælle fra mit ståsted i verden. Som studerende brugte jeg mange timer alene med min stemme i øvelokalet, hvilket til tider var både klaustrofobisk og angstprovokerende”, fortæller anmar.

Det klaustrofobiske mærkes i den måde, hvorpå nummeret spidser til og kulminerer i overgangen til nummerets sidste omkvæd, som lander tungt på en bund af distorted bas – en fed understregning af, at stemmen ikke kan tæmmes, men er et ejendommeligt væsen, man må have lid til – og overgive sig til. På denne måde bliver nummeret My Voice til fortællingen om at slippe kontrollen og lade sig opsluge af den kraft, der bor i os i form af vores stemme.

Singlen opfølges af en dragende visuel fortælling i form af en koreograferet live session/musikvideo, hvor en gruppe nomade-lignende dansere omkranser sangeren, der væver sig ind og ud af gruppen, som synes mere og mere omklamrende, som videoen skrider frem.

Videoen skildrer på poetisk vis den kamp, der udspiller sig i vores indre, når vi på én og samme tid forsøger at holde fast i og give slip på noget, der unægteligt er en del af os, om vi vil det eller ej.

Debut-EP: “this magical place” (2023)

EP’en “this magical place” er første udgivelse fra kunstneren anmar og udkommer i foråret 2023. Som titlen indikerer, er EPen udtryk for et ønske om at give slip på hverdagens forudsigelighed og evige greb om os for i stedet at rette opmærksomheden indad på det sted, hvor vores fantasi folder sig ud, og vores drømme og længsler opstår – der hvor fødderne mærker jorden, selv imens vi svæver hen over den.

EP’en byder på forskellige facetter af anmars eklektiske univers, men fælles for alle numrene er, at den gensidige udforskning af lyd og lyrik gennem legen konstant påvirker hinanden i nye retninger, hvilket i sidste ende forstærker den musikalske intention såvel som det samlede budskab.

Om anmar

Bag kunstnernavnet anmar gemmer sig “patchwork musikeren” (sangskriver/komponist/producer m.m.) Anne Marie Roel Messerschmidt, som på nysgerrig vis udforsker de forskellige krydsfelter, der strækker sig mellem elektronisk musikproduktion, sangskrivning og den nedskrevne komposition. I løbet af det sidste par år har hun i stadig større grad beskæftiget sig med at udfolde og videreudvikle sine musikalske universer gennem visuelle setups, projektion og bevægelse – bl.a. i samarbejde med danser/koreograf Annette Kruse Scharling (Movement Choir).

anmars sange er karakteriseret ved at have et udpræget introspektivt islæt, der behandler større eksistentielle temaer, som nænsomt filtreres gennem kollager af hjemme-optagede samples og bløde korscapes.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here