Halmtorvet 9 er klar med program til Copenhagen Jazz Festival 2021

0
1579

I Vesterbros måske hyggeligste gårdhave kan man under årets jazzfestival opleve over 50 koncerter, der spænder fra kannibalrytmik og kaskelotmusik til bebop og vokaljazz. Og så får også den elektroniske jazzscene et velfortjent fokus i år. Målet er nemlig at hylde dansk jazzmusiks enorme alsidighed og frisind. Samtidig er der godt nyt til jazzfans med selfie-trang, for Halmtorvet 9 har i år sørget for festivalens ubetinget fineste selfievæg prydet af henimod 5000 blomster. En hyldest til at livekulturen omsider atter kan spire.

Copenhagen Jazz Festival forvandler fra den 1. til den 24. juli den danske hovedstad til verdens største jazzklub. Musikken vil i disse dage vælte ud over København til glæde for et væld af publikummer – med langt over tusind koncerter fordelt på mange forskellige venues.

Èn af disse venues er Halmtorvet 9 på Vesterbro i København, der i den grad melder klar til at øse en masse kærlighed ud over jazzmusikken, dens aktører og dens mange begejstrede tilhængere.

Når Halmtorvet 9 inviterer indenfor i deres populære og hyggelige gårdhave og folder årets festivalprogram ud, vil man på scenen kunne opleve et spændende og stærkt miks af gamle jazzkendinge og nye jazzansigter, der alle på tværs af alder, stilarter og køn er med til at tegne billedet og lyden af dansk jazz anno 2021.

Fra kannibalrytmik over vokaljazz til bebop

Bebop, swing, jazzballader, brugsjazz, croonerjazz, dixieland, kannibalrytmik, kaskelotmusik, vokaljazz, New Orleans og orgelboogaloo er blot et eksemplificerende udpluk af de forskellige jazzede stilarter, der fra scenen på Halmtorvet 9 vil hylde jazzens magiske evne til at favne diversiteten og kitte os mennesker tættere sammen. Samtidig vil hver en akkord udtrykke en fælles taknemmelighed over atter at kunne spille musikken live ansigt til ansigt med publikum. For hvor har vi alle længtes efter det.

Halmtorvet 9s festivalprogram løber i perioden den 2. – 11. juli, hvor der kan opleves 3-4 koncerter om dagen: kl. 11.30, kl. 13, kl. 15. Nogle aftener er der desuden koncert kl. 20. Udvalgte koncerter er gratis.

Fra superkvartet med over 7 millioner Spotify-streams, en nyoptaget i Kraks Blå Bog og til Danmarks måske ældste nye jazzorkester

På 2021-plakaten hos Halmtorvet 9 optræder navne som Snorre Kirk, Christina von Bülow, Nikolaj Hess, Claus Waidtløw, Aske Jacoby, Jesper Thilo, Mads Mathias, Tomas Franck, Bo Stief, Jakob Artved, Niels HP, Tranquebar, Lulu Rouge, Malene Kjærgård og mange, mange flere.

Publikum kan også lade sig fortrylle af Danmarks anmelderroste nye jazz superkvartet Portraits In Jazz (Waidtløw/Hess/AC/Høyer), der storhitter med deres melodiske og ambitiøse debut på Spotify med over 7 millioner streams. Eller man kan opleve Rose Room Dixie, hvis erfarne medlemmer bemærker sig ved at have fundet sammen i en ret moden alder. Endelig kan man også chille til jazzy toner fra fx DJ Katrine Ring, der nu også kan skrive nyoptaget i Kraks Blå Bog på CV’et.

Vi glæder os til at præsentere en bred vifte af dansk jazz og har brugt den ekstra tid, som aflysningerne af 2020-jazzkoncerterne gav os, på at samle et endnu stærkere line-up til årets program. I 2019 havde vi et særligt fokus på de unge jazztalenter, mens vi i år har valgt at give diversiteten, blandt andet den elektroniske del af jazzens mange facetter et ekstra skub. At jazz også er en kærkommen genre i DJ-pulten er både spændende og fedt, siger Thomas Degn, kulturansvarlig hos Halmtorvet 9.

Lækre jazzy toner indtager DJ-pulten til Night Jazz

Fire aftener kl. 20 er der DJs på Halmtorvet 9s jazzprogram, hvor DJ Kenneth Bager, DJ Katrine Ring, Lulu Rouge og Soulmagic sørger for sprøde jazzy toner direkte fra DJ-pulten.

DJ Kenneth Bager og et sejt hold, med bl.a. duoen RKDIA, der består af Morten Schantz (keys) og Anton Eger (trommer), udfordrer lytteren på hvad jazz (også) er. I alt to timer med livemusik og DJ’ing fredag den 2. juli.

Lørdag den 3. juli kan duoen Lulu Rouge, der består af DJ T.O.M og DJ Buda, opleves. De vil give et eksklusivt DJ-set med dybe jazzy elektroniske beats, edits og bootlegs.

Den populære DJ, Katrine Ring, spiller groovy jazz og dét der ligner torsdag den 8. juli, og lørdag den 10. juni vil de erfarne og anerkendte DJs og producere Morten Trøst og Mikkel Wendelboe under navnet Soulmagic give to timers bragende DJ-sæt ledsaget af et par spændende overraskelser.

Mulighed for den perfekte jazz-selfie foran blomstervæg med 5000 blomster

Indgangen til gårdhaven hos Halmtorvet 9 vil være badet i blomster under hele jazzfestivalen. Henimod 5000 farverige blomster vil pryde væggene, der under Jazzfestivalen vil være en ekstra bonus for jazzfans med selfie-trang.

Ligesom der er noget for enhver smag til ørene, er der på Halmtorvet 9 også noget for enhver smag til de sultne maver i form af smørrebrød, sandwich og salater. Tørsten kan slukkes i baren.

Praktisk information

Hvad: Copenhagen Jazz Festival 2021
Hvornår: 2. – 11. juli 2021
Hvor: Halmtorvet 9, 1700 Kbh. V
Åbningstider: kl. 11 – 23 alle dage
Entré: udvalgte koncerter er gratis, mens koncerter markeret med grønt koster kr. 100,- og kan købes via www.halmtorvet9.dk
Billetter til de elektroniske aftenkoncerter bestilles via info@halmtorvet9.dk

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here