Slut med dobbeltliv og fortrængte følelser: Nella synger om at stå ved den, man er

0
5348

Nella er en ny spirende artist på den danske pop- og urban-scene. Hun skriver om temaer, som kan forstås på tværs af nationaliteter og køn og hun håber, at hun med sine sange kan inspirere folk til at turde stå ved deres følelser.

Nella, med det borgerlige navn Daniella Yokhana, har irakiske forældre, og er født og opvokset i boligområdet Trillegården i Aarhus V. Hun er 27 år, og har lavet musik i mange år. Faktisk lige siden hun var 13, hvor hun begyndte at synge og indspille musik i det lokale musikmiljø. Efter at Nella havde prøvet kræfter med både at synge og skrive sin egen musik i noget tid, kastede hun sig ud i også at lave beats og producere. Efter nogle år begyndte hun desuden at bevæge sig i det kreative miljø omkring Godsbanen i Aarhus og jamme rigtig meget, og det var her, at der for alvor opstod en interesse for Nella og hendes musik.

“Lige pludselig var det ikke kun vennerne, der sagde det var fedt. Der var mange udefra også,” fortæller Nella.

Der skulle dog gå noget tid, før de rigtige folk hørte Nellas musik. I mellemtiden blev hun ved med at jamme og dygtiggøre sig, og hun forklarer:

“Jeg tænkte; okay, fuck det, bare lad mig gøre det her. Jeg er glad, når jeg gør det. Hver gang jeg skrev, fik jeg mine følelser ud på den måde; hver gang jeg havde det skidt, så skrev jeg endnu mere, og hver gang humøret var højt gjorde jeg det samme, og vi jammede endnu mere, og det blev bare federe og federe”

I dag er Nella signet til Sony Music, hvor hun nu gør klar til at overbevise endnu flere med sin musik.

Relaterbar musik

Nellas musik indeholder en nerve, som gør, at man ikke kan lade være med at lytte efter. Musikken bevæger sig i sfæren mellem pop, urban og et snert af reggaeton, hvor især Nellas crunchy, hæse stemme gør hendes sange iørefaldende og karakteristiske. For Nella er det vigtigt, at hun med sin musik rækker ud til så mange forskellige mennesker, som muligt, og at så mange som muligt kan spejle sig i hendes musik. Hun forklarer:

“Det betyder rigtig meget for mig, at alle slags mennesker og typer kan føle og mærke det. Ikke bare dem, der kan lide urban, men også dem, som kan lide andre genrer. Derudover ønsker jeg virkelig, at det både kan komme ud til drenge og piger. Jeg prøver så vidt muligt ikke at sige han eller hun. Så begge køn kan føle det og mærke det. Det synes jeg er meget vigtigt.”

I musikken er der lagt stor vægt på de dansksprogede tekster, som betyder utrolig meget for Nella, og som hun håber, kan komme til at betyde noget for andre også.

Opgøret med det dobbelte liv

For et par år siden mistede Nella en tæt veninde. Det satte tingene i perspektiv for Nella, og fik hende til drastisk at ændre sit liv, sit mindset, og den måde, hun omgås med andre mennesker på.

“Da jeg mistede min veninde, fik jeg en slags åbenbaring. Jeg besluttede mig for, at nu ville jeg fandme snakke højt om tingene, om hvordan jeg havde det. Og jeg fik det bare meget bedre af det. Jeg er blevet mere positiv, og der sker flere positive ting i mit liv.”

Den indstilling spredte sig til hendes sangskrivning, og har gjort, at Nellas tekster i dag er så ærlige og relaterbare. De ting, som Nella er begyndt at snakke mere åbent om, kan koges ned til et enkelt ord: Dobbeltliv. Hun forklarer:

“Jeg kender mange, der går igennem det her dobbeltliv, hvor man ikke kan være fuldt ud sig selv. Det kan være af mange årsager; det kan være en kæreste, det kan være kultur, det kan være religion, det kan være venner, der holder en tilbage, det kan være folk, der mobber en. Men det der med, at man ikke kan være den man vil være, føle det man vil føle. Have de holdninger, man vil have. Se ud som man vil. Det er det jeg mener, med det dobbelte liv. Og jeg kan mærke, hvordan det påvirker mennesker, mange forskellige mennesker fra forskellige nationaliteter.”

Nella håber med sin musik, at hun kan få sit publikum til, ligesom hende selv, at stå ved, hvem de er, at være ærlige overfor dem selv og andre og at stoppe med at ‘leve dobbeltliv’.

“Jeg ønsker virkelig at komme til et punkt, hvor jeg kan skrive om de tabuiserede ting, som mange ikke tør snakke højt om. De følelser, man ikke tør stå frem med, de følelser man ikke tør snakke om. De relationer man ikke tør tale om. De oplevelser man har haft, jeg ved mange ikke tør tale højt om. Jeg har selv været igennem mange ting, som er svære at tale om. Jeg ønsker at lave musik, som bryder med det, og som folk kan spejle sig i.Jeg ved, at der er rigtig mange, der står i klemme og føler sig splittede, og nu er det sgu bare på tide. Det der dobbeltliv, det skal bare væk. Du skal bare være dig selv, og turde føle, hvad du føler, fordi wauw hvor kommer man bare længst med det.”

At være flyvende på en scene

I dag er Nella som sagt 27 år, og artistdrømmen er stærkere end nogensinde før. Det er især, når Nella står på en scene, at hun kan mærke musikken flyde igennem sig. Hendes generte og lidt tilbagetrukne fremtoning forsvinder, og hun bliver som forandret. Nella forklarer:

“Når jeg står på en scene, er jeg fri, og jeg kan bruge alle mine følelser. Jeg kan være mig selv. Lige så genert, som jeg er ude i offentligheden og ude i samfundet, lige så vild er jeg på scenen. Så jeg er flyvende. Man kan ikke stoppe mig. Jeg får bare lyst til at blive ved og ved og ved. Jeg stråler lige pludselig på en helt anden måde, når jeg er på en scene.”

Derfor er en stor del af Nellas drømme og håb for fremtiden også, at blive ved med at skrive musik, så hun kan komme ud og spille koncerter:

“Jeg håber bare, det varer ved. Jeg håber, jeg kan gøre det så godt, at jeg kan blive ved med at stå på scener, og større scener. Og optræde mere og mere. Det er virkelig drømmen, for det er der, jeg kan udtrykke mig selv allermest og være allermest mig selv. Og det føles så godt.”

Nellas artistdrøm er kun lige begyndt, og den nye sangerinde har masser i vente til sit publikum. Det første udspil, ‘Film Hindi’, udkommer allerede d. 3. juli.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here