Twin Dive – “Let Light In”

0
837
Foto: Per Bergmann

Nummeret – loyal over for titlen – serenader lys, både som et naturfænomen, en åndelig energikilde til livet.

Med musikalske, lyriske såvel som visuelle elementer peger nummeret mod “forhandlingsrummet” skabt af uadskillelighed mellem lys og mørke og tilskynder lytterne til at forblive frygtløse, selvbevidste og simpelthen lade lyset ind (“Let light in”) når det er nødvendigt.

Musikalsk, med elementer taget fra grunge, punk og britrock, frembringer sangen en forfriskende optagelse af en velkendt lyd, der imødekommer rockgenrens tilbagevendende popularitet, samtidig med at den raffinerer de allerede distinkte bands, leveret komplet med en stærk melodisk indsats og en stump besked. Stinkende af rock’n’roll. Hvis Idles skulle stjæle en bil fra Oasis og tage den til jagt i naturen – så ville “Let Light In” være soundtracket.

Citat fra frontmanden Robert:
“Jeg fik ideen til “et hook” efter at have modtaget endnu et stykke hård kritik fra min mor, som aldrig rigtig har forstået eller kunne lide min musik. Det er nogle år siden jeg stoppede med at tage det personligt, men jeg blev alligevel lidt ked af det og besluttede at vaske
vinduerne i min lejlighed for at holde mig fra hendes negative kommentarer, det var ligesom der “hooket” opstod.”

“Jeg tror, at livet handler om perspektiv, det vil sige, alle er ansvarlige for deres egen lykke, mens det med at have forventninger til andre er almindeligt dumt. Jeg har prøvet det selv og har set det belaste så mange mennesker, inklusive min familie – nemlig manglende evne til at udnytte den universelle skønhed, der er til stede i os alle, og kanalisere det til noget godt, i stedet for at narre, undskylde eller sammenligne en lykke til en anden.”

“Med denne sang ville jeg minde lytterne om perspektivets magt samt opfordre dem til at invitere noget lys ind i deres domæner. VIL du stubbe din tå? Nej. Endelig er jeg en stor fan af Alan Watts tankegang,- den filosofi delvis inspirerede nogle af teksterne i versene. En af hans mest fascinerende observationer er, at den guddommelige oplevelse ikke er efter livet – men dette her, som for mig giver fuld mening, fordi, bare se på den forbløffende komplekse skønhed på vores planet og universet.”

“Det forklarer, for eksempel “I’m all in love ‘cause I’m awake” delen af sangtekst i nummeret. Han argumenterer også for, at alt er lavet af den samme energi, hvilket gør os alle meget forbundet, også udover vores art, så mens du er dig, er du også det træ, du ser på, og det er simpelthen naturen som gjorde, lige pludselig havde vi bevidsthed. Det er som om universet stirrer på sig selv gennem menneskelige arter. Derfor “Do i even exist?” delen camouflerer sig også ind i teksten. Jeg finder denne filosofi meget befriende, så det var fornuftigt at involvere den i en sang, der er beregnet til at befri.”

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here