Velvet Volume skruer op for dramatikken og eksperimenterne på nyt album

0
1058

Nyt album ‘Ego’s Need’ på gaden 29. maj via Mermaid Records

Trioen Velvet Volume, der består af de tre danske søstre Noa, Naomi og Nataja Lachmi, forfører lytteren med deres energiske rock og dramatiske attitude, hvilket fremstår tydeligere end nogensinde på deres nye album “Ego’s Need”, som er på gaden 29. maj via Mermaid Records.

Albummet er indspillet i Grapehouse Studios i København i tæt samarbejde med producer Nick Foss (D.A.D., Dizzy Mizz Lizzy m.fl.) og studietekniker/mixer Christian Alex Petersen. Velvet Volume har arbejdet på deres nye materiale i studiet over de seneste to år. Under indspilningerne har trioen taget sig god tid til at eksperimentere mere med både sangskrivningen og lydbilledet, hvilket har resulteret i et fyldigere, mere grænsesøgende og legende musikalsk udtryk.

Om det nye album fortæller bandet

“Det nye album står som et selvstændigt værk, uafhængigt af vores debut. Pladen er lavet i en periode, hvor det har føltes meget naturligt og uundgåeligt at udfordre os selv musikalsk og emotionelt. Uden at det skal blive alt for selvreflekterende, kan man overordnet sige, at det nye album er en meget personlig kollektion af sange, vi tre har skrevet i fællesskab over de sidste to-tre år. ‘Ego’s Need’ er blevet til over en længere periode af vores liv, hvor vi nok er blevet mere realitetsramte og forvirrede – på godt og ondt, men samtidig er vi også blevet mere uhøjtidelige i vores tilgang til sangskrivningen. Det har resulteret i, at vi har leget mere med stemningerne og udtrykket, som er blevet endnu mere dramatisk, ironisk, heroisk og romantisk end tidligere”.

‘Ego’s Need’ er lyden af en selvsikker trio, der har rykket sig meget, uden at de har kompromitteret den karakteristiske Velvet Volume-sound. De er stadig umiskendeligt et rockband. Men i bredere forstand. Albummet byder på et moderne take på rock anno 2020. Fri af snæversynet genreforståelse og kassetænkning. Her har trioen frygtløst søgt ud i krogene, så nogle sange har taget en mere poppet drejning, mens andre går linen fuldt ud i en højenergisk kynisk stil. Men det teatralske og uhøjtidelige løber som en rød tråd albummet igennem.

Søstretrioen markerede sig stærkt med debutalbummet “Look Look Look!” fra 2017, som gav Velvet Volume en stor og loyal fansskare rundt om i landet. Udspillet sendte bandet ud på de store scener og affødte hypnotiserende liveshows på nogle af landets største festivaller og flere TV-optrædener i den bedste sendetid.  

Til efteråret følger bandet albumudgivelsen op med en længere turné rundt i landet.

Kommende koncerter:

03.10 Skråen, Aalborg
10.10 Posten, Odense
16.10 Tapperiet, Køge
23.10 Mantzius, Birkerød
31.10 Harders, Svendborg
27.11 Hotel Cecil, København

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here