Nyt album fra Butzback

0
1041

Butzback er et nyt sted. Han har ikke været der før. Den 18. april udkom hans fjerde album “Steder”. Den egensindige sangskriver og sanger følger op på albummet “Solo”, der udkom for bare et år siden.

I provinsen, indlemmet af marker og træer og søer og tid, har Butzback ladet sangene vokse og gro. Som altid alene med guitaren, ved mahogniskrivebordet ved vinduet, nær det skrånende lys, under de drivende skyer. Ja, man kunne fristes til at sige, at det meste er som det plejer.

Nye steder i musikken

Men det ville alligevel være lidt af en tilsnigelse. Det er langt fra alt, der er ved det gamle på de nye sange. Butzback udforsker nemlig nye steder, nye rum og nye farver. For første gang har han ladet guitaren stå under indspilningerne, og i stedet lagt sangene i hænderne på en gruppe håndplukkede musikere. Et valg og en åbenhed, der har krævet både mod og tillid. Han mærkede nemlig en stærk længsel efter at fokusere på vokalen; på stemmen og på ordene. På formidlingen af sangene.

Sange fra nye steder

Sangene er skrevet fra et nyt ståsted i Butzbacks liv. I en tid hvor en ny kærlighed blomstrer, i en tid hvor en ny hverdag tager form, og i en tid, hvor nye rum åbner sig. Og når det sker, så handler det om at træde ind; at træde indenfor i de nye rum. Det er det, Butzback udforsker på “Steder”. Nye steder i sindet; nye steder i poesien. Og måske handler “Steder” om det. Ja… måske. For som altid er sangene ikke absolutte, ikke lukkede, men netop mere som steder; åbne og flertydige; Butzbacks “Steder”.

Credits: Jacob Funch: guitar
Jeppe Skovbakke: bas
Jeppe Gram: trommer
Anders Filipsen: tangenter
Marie Louise Von Bülow (Søsser): kor
Martine Madsen: kor.
Sangene er skrevet af Butzback. “Steder” er produceret af Butzback og Morten Bue.

“Steder” udkom den 18. april 2020 på samtlige digitale tjenester.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here