Den nordiske stormester i syrerock rammer Store VEGA

0
993

Han har i årtier farvet den danske musikscene i kalejdoskopiske syrerock-nuancer. Den 1. april står Uffe Lorenzen for første gang på Store VEGAs scene i eget navn.

Danmarks ukronede syrerock-konge, Uffe Lorenzen, udgav sidste år sit tredje soloalbum, Magisk Realisme, der blev modtog rosende vendinger og overrislet med stjerner. I et gnistrende, elektrisk lydtapet skildrer sangskriveren livet på godt og ondt i de københavnske gader gennem psykedeliske filtre af sprøde guitarriffs og smittende melodilinjer. Gaffa skrev bl.a.:

“Det er Uffe Lorenzens helt egen pilgrimsrejse gennem København – hvor han selv står bag soundtracket til fortællingen om sin by, sin tid, sin søgen og sin rodløshed. Det er en stærk oplevelse at rejse med Lorenzen gennem livets labyrint.”

Albummet er blevet til i en periode, hvor Spids Nøgenhat- og Baby Woodrose-sangeren måtte bo i en kuffert forskellige steder i København. Sangen har derfor forskellige vinkler på Storbyen, fra Amager til Østerbro.

Når Uffe Lorenzen rammer Store VEGA til april har han allieret sig med Palle Demant på bas og Jens Yde på trommer under navnet Lydsyn. Med sig tager de det fornemmeste udpluk fra Lorenzens imponerende bagkatalog, alt sammen leveret i et energisk, rå-swingende old school rock n’ roll trio-format.

Uffe Lorenzen har huseret på den danske rockscene siden slutningen af 80’erne og fik sit gennembrud med Baby Woodrose i 2003, hvor de som et af de første bands vandt P3-Prisen og siden spillede to år i træk på Roskilde Festivalens ikoniske Orange Scene. Senere fulgte et endnu større gennembrud med Spids Nøgenhat, der nærmest blev folkeeje med singlen “Lolland Falster” og albummet “Kommer Med Fred”, der indbragte to DMA-priser og to Steppeulve.

Fakta om koncerten
Uffe Lorenzen (DK)
Torsdag den 1. april, 2021 kl. 20.00
Store VEGA, Enghavevej 40, 1674 København V
Billetpris 250 kr. + gebyr
Billetsalget er startet via vega.dk og Ticketmaster.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here