Kopien, der kom tæt på originalen: JEG SAVNER TIDEN MED LARSEN

  0
  7718

  Mange bands, der lever af at spille Kim Larsens musik har aldrig kendt den folkekære sanger – men det har Bo Tegner fra bandet Smukke Møller. 

  –Selvfølgelig gjorde det ondt, da jeg fik nyheden om, at Kim var død. Han var en fast bestanddel af gadebilledet her i Odense og ikke mindst et uundværligt islæt på de små listige værtshuse ved nattetide. Og så kan man jo sige, at hans tekster og musik er blevet en vigtig del af mit liv.
  Sådan siger den 44-årige Bo Tegner fra Odense.

  Han er forsanger i bandet Smukke Møller, der de sidste 13 år har turneret land og rige rundt for at underholde danskerne med Kim Larsens udødelige tekster og toner. Men i modsætning til andre kopi-bands, der også underholder med sangerens repertoire, så har den 44-årige odenseaner mødt og talt med Kim Larsen ved adskillige lejligheder.

  HAR KIMS STEMME
  –Som de fleste ved, var han jo ikke typen man bare lige blev kammerat med, men igennem årene gik det op for mig, at han anerkendte, at jeg rent faktisk optrådte i rollen som ham, siger Bo Tegner, der fra naturens side er beriget med en stemme, der indeholder Kim Larsens så velkendte karakteristika.
  –Og det er både jeg glad og stolt over i og med jeg fra barnsben altid har beundret hans musik og tekster. Og i den forbindelse selvfølgelig også Gasolin, som startede det hele.

  Smukke Møller-forsangernes egne personlige oplevelser med Kim Larsen spænder lige fra natlige samtaler om løst og fast på diverse værtshuse til deltagelse ved en onkels begravelse.

  RØRENDE BEGRAVELSE
  –Ja, det var en fantastisk oplevelse trods situationens alvor. Jeg var til min onkels begravelse i 1996 i Kirkegaards Kapellet ved Odense Sygehus. Stemningen var trykket og trist.
  –Min onkel, der af Larsen blev kaldt ”Gummimanden” var en elsket og kendt personlighed og restauratør i byen. Jeg var bare en stor teenagedreng, der stod og kæmpede med tårerne, da begravelsen tog en uventet drejning. Til alles overraskelse stod Kim pludselig midt i forsamlingen med sin guitar og en trommeslager. I de efterfølgende minutter sang han to sange, den ene hed Gummimanden (aldrig udgivet) og klassikeren ”Om Lidt”. Så selv om stemningen var trykket, så endte det alligevel med at blive en utrolig smuk begravelse takket været Kims empatiske gestus, siger Bo Tegner og fortæller endvidere, at årsagen til at Gasolin-forsangeren mødte op til ceremonien var, at han kendte ”Gummimanden” og flere fra dennes omgangskreds fra nattelivet i Odense.

  BO BEDRE
  I årene der fulgte mødte den 44-årige adskillige gange Kim Larsen på Odenses cafeer og beværtninger.
  –Jeg blev på et tidligt tidspunkt døbt ”Bo Bedre”. Kim elskede at give folk øgenavne og det var han faktisk kendt for. Ofte når vi stod og drak en øl, talte vi om stort og småt – også med andre gæster. Mange gange kom han direkte fra koncerter og var træt, og havde brug for en fyraftensøl. Andre gange var han på inspirationsture, inden han tog hjem og komponerede resten af natten, fortæller Bo Tegner, der som resten af det musikglade Danmark blevet chokeret ved nyheden om Kim Larsens død.
  –Vi i bandet er enige om, at vi ikke bare vil savne Kims musik, men i lige så høj grad hans personlighed. Vi har hyldet ham og hans musik som gruppe i 13 år, mens han levede, og vi er enige om, at det nu efter hans død er mindst ligeså vigtigt at ære ham. Og det fortsætter vi med at gøre mange år endnu. Med stolthed.

  Smukke Møller
  Hjemby: Odense.
  Etableringsår: 2013
  Bandmedlemmer: Vokal: Bo Tegner
Guitar: Jesper Findshøj
Keys: Larsbo Sørensen
Bas: Rune Reffstrup
Trommer: Nicolaj Fage-Lorenzen
  Repertoire: Så tæt på Kim Larsen og Gasolin, som du kan komme.

  EFTERLAD ET SVAR

  Please enter your comment!
  Please enter your name here