Det bliver så tidligt sent

0
1171

Historiefortæller og musiker Søren Damm sætter musik til hverdagens trivialitet og samfundets store spørgsmål i en reflekteret, men også humoristisk ”musikalsk samtidsroman”

Søren Damms nye album er en rock-collage af fortællinger om hverdagens banaliteter, men samtidig også en melankolsk refleksion over de udfordringer samfundet står overfor. Albummet kombinerer den evigt pessimistiske, midaldrende mand med optimistens vilje til at ville noget mere, og numrenes kontraster udgør et skarpt portræt af den modne mand anno 2020.

En eftertænksom stikpille

Gennem albummets 11 numre afdækker Søren Damm både indkøb, eksistentiel tvivl og hverdagsracisme, med musik og tekster skrevet til et modent publikum. Han reflekterer over verdenssituationen i bl.a. nummeret ”Jeriko”, hvor han til en dyb bas og med en vis skuffelse må erkende at ”De små sko er blevet tidens nye sort”, mens han på ”Kærlighedssang” med et ømt klaverspil og en forløsende guitar forsøger at bevare optimismen i en verden, der er ved at falde fra hinanden.

“Albummets numre er et talerør for stemmer, der savner det, der var og som sukker over alt det, de aldrig nåede. Samtidig er det en kommentar til det samfund, vi lever i med globalisering, trumpisme, indvandring og den hvide cis-mands angst for stærke kvinder. Men albummet giver også plads til stemmer, der tror på kærligheden, trodser blåsynet og rejser sig.” siger Søren Damm

Fortællingerne har et socialrealistisk præg, hvor Sørens Damms forfatterevner blomstrer, mens tonen og udtrykket på numrene skaber associationer til 70’ernes protest sange. Små portrætter af almindelig danske mænd findes eksplicit på numrene ”Brønshøj Torv”, ”Idealisten” og ”Hvor går vi hen?”, hvor lytteren møder henholdsvis den vattede ægtemand, den fortabte idealist, og den fortvivlede far, der ikke ved hvad han skal sige til sine børn, når klimakrise og grådighed har brændt alle broer.

Den både muntre og melankolske ”Brønshøj Torv” er samtidig en humoristisk stikpille til den underminerede, tragikomiske mand, der skal ”spørge konen om lov”, mens ”Etnonational” er et stærkt portræt af den danske hverdagsracisme, som den udtrykker sig på fx Nationen – akkompagneret af mandekor, aggressiv elektrisk guitar og eksotiske bongotrommer. Albummets numre formår at favne både det enkelte øjeblik og eksistentielle tanker i bredformat, og numrene kan i både struktur og udtryk forstås uafhængigt det samlede album, samtidig med at de udgør kapitlerne i hvad Søren Damm selv kalder en ”musikalsk samtidsroman”.

Om Søren Damm

Søren Damm er forfatter og har fået udgivet tre romaner, siden han debuterede med den prisbelønnede roman Transit fra 1994, ligesom han tidligere har komponeret musik til digte af Tom Kristensen på debutalbummet ”En Sol For En Blind”. I 2016 udgav han sangen og videoen ”Det er Danmark – Det er død”. ”Det Bliver Så Tidligt Sent” er Søren Damms debut som både sangerskriver og tekstforfatter.

Medvirkende

Søren Damm: Vokal, synth Jesper Andersen: Guitar, bas, keyboard, synth, kor
Ulrik Corlin: Trommer, percussion
Anders Blomquist: Bas
Niels Brander Lenskjold: Guitar, bas, mundharmonika, e-bow
Christina Schmidt Damm: Klaver, keyboard, kor


Releasekoncert

Fredag den 30. oktober kl. 20.50 afholder Søren Damm releasekoncert på Drop Inn, Strædet 34, 1208 København. Alle er velkomne, men pga. Coronarestriktionerne, skal man tilmeldes.
Tilmelding kan ske her: mettelise@promote-it.dk

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here