Farverig debut fra Æterbrand

0
1503

Den københavnske kvartet Æterbrand udgiver for første gang deres eksperimenterende tungrock i EP’en af samme navn. De blander rockhistorien som det passer dem, og har skabt fire udforskende kompositioner, som er fyldt med kontraster og uforudsigelighed.

Æterbrand er en Københavnsk rockgruppe, der drager sin inspiration fra de mere eksperimenterende grene af rockmusikken. Bandet blander den progressive mentalitet fra 70’erne, med moderne rock og metal, og der er fokus på spilleglæde og umiddelbarhed, frem for et fokus på de mere tekniske aspekter af musikken, som kendetegner noget musik indenfor genren.

Musikken er både tung, kompleks og aggressiv, men også ambient, simpel og melodisk.
Der bruges af forskellige genretræk for at skabe sammenhængende kompositioner, der tager lytteren ud på en musikalsk rejse. Genren tilpasser sig altså til musikken, ikke omvendt.

Æterbrand skriver sig ind i en nuværende trend af danske bands, som blander nyt og gammelt, for at give rocken et nyt udtryk. Kunstnere som bandet slægter på er eks. Værket, Forstenet, Pardans, Collider og Kellermensch; i ånd om end ikke i lyd.

EP’en er primært optaget live uden hjælp af metronom, for at fange de dynamiske aspekter der opstår når musikere spiller i samme rum. På trods af den moderne og tunge guitarlyd, er der i produktionen fokus på at bibeholde klarhed, så man kan identificere de forskellige passagers intention.

Lyrikken centrerer sig omkring den fremmedgørelse og gæld, mange mennesker fra de yngre generationer oplever, samt personlige opgør. Bandet begår sig mest på engelsk, samt en enkelt komposition på dansk.

Lyt til musikken her
https://orcd.co/aeterbrand

Facebook
https://www.facebook.com/AETERBRAND/?modal=admin_todo_tour

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here