Dekadent Lynch-univers i rockformat

0
1093

Efter to skarpe singler i rotation på P6 Beat, er Ring Them Bells klar med deres tredje album, Things That Come Slow. Et sprængfarligt rockværk, hvor dekadencen drypper fra drønende hooks og ulmer i depraverede karakterer. Det er flabet, fængende rock’n’roll fra det no-nonsense bårne københavnske firkløver.

Der skulle gå næsten fem år siden det sidste album, før inspirationen atter væltede ned over rockmusikanterne fra Ring Them Bells. Titlen på det nye album, Things That Come Slow, henviser netop til, at selvom nogle ting tager tid, er de værd at vente på. og de fire medlemmer er alle enige om, at Ring Them Bells både er det hurtigste og langsomste band, de har spillet i.

”Vi kan være langsomme, men vi finder hinanden ekstremt hurtigt musikalsk, og når vi skriver, indspiller, arrangerer og mixer, foregår det i et hæsblæsende og overraskende effektivt tempo. Vi presser os selv i meget intense perioder, hvor vi når en masse magiske øjeblikke ” fortæller gruppen, der består af forsanger Johannes Nidam, trommeslager Johannes Dybkjær, guitarist Jan Johansen og bassist Moogie Johnson.

Et lettelsens primalskrig

Ring Them Bells nye album leger med et univers, hvor gangstertyper, uforsonlige ekskærester og kærlighedshungrende skæbner på kanten af loven væver sig ind mellem hinanden. Fra Nidams pen kommer en verden, der er en Lynch-film værdig, hvor opgør, isolation og rastløshed går hånd i hånd med sårbarhed, ekstase og lyst.

”Come on let me introduce you to my associates / More powerful than kings, more secret than the soviets” (The Associates)

Karaktererne blander sig med bandets store musikalske inspirationskilder og smelter sammen i Ring Them Bells støjrockende eskapisme – ”en progressiv psykedelisk stemning (der) får dig til at (…) udbryde et lettelsens primalskrig” , som Side 33 skrev det om singlen Ringo.

Eller som guitarist Jan Johansen siger det: ”Vi spiller for at nå en eller anden form for selvforglemmelse, og vi larmer og syrer ud for at nå et andet sted hen – og for at rykke andre et andet sted hen”.

Når musen kommer og klokkerne ringer

De fire Københavnerdrenge har gennem årene hver især spillet med et væld af danske og udenlandske projekter som Third Culture Kings (Alap Momin), Slowdive, Hymns From Nineveh, Chorus Grant og mange flere. Men når først musen melder sin ankomst i Bells-lejren, finder de sømløst sammen i en umiddelbar, impulsiv tilgang til at lave musik.

”Flere af teksterne skrev jeg dagen eller natten inden, de skulle synges. Vokal-hooket til ’The Associates’ indspillede jeg hjemme i min stue over et par frikadeller og en negroni, og morgenen efter indspillede jeg hele vokalen over en portion havregryn hjemme i sofaen. Jeg sendte vokalsporet til vores producer, tog på arbejde og fejrede om aftenen, at de andre havde mikset pladen færdig” fortæller primære sangskriver Johannes Nidam om processen.

På samme måde er Ring Them Bells frygtløse, når det kommer til at hylde deres inspirationskilder, som strækker sig fra 90’ernes britiske rockscene og helt tilbage til gode gamle The Beatles.

”Vi plejer at opkalde vores nye sange efter hvem vi er inspirerede af, inden vi lander på de endelige titler. Første single fra den nye plade var inspireret af et Beatles-Ringo-beat, og i det her tilfælde valgte vi bare at beholde arbejdstitlen. Ringo er jo et fedt navn” fortæller Johannes Dybkjær.

Things That Come Slow er således på mange måder en karnation af den synergi, bandet nærmest instinktivt skaber mellem Nidams krøllede skæbneskitser, rockinspiration og meditativ eskapisme.

”Vi synes selv, det er et ret velfungerende kreativt kredsløb, som til sidst kortslutter i den her særlige ustabile, berusende energi, der er kernen i Ring Them Bells” slutter Johannes Nidam.

På plakaten:

17.04 – Releasefest hos People Like Us på Amager, Kbh
07.05 – Kbh. TBA
09.05 – Mikkeller Beer Celebration, Kbh.
14.05 – Posten i Odense

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here