Klassisk ambient / ambient psytrance

0
957

Et samarbejde på tværs af genrer, mellem synthesist Morten Bach og psytrance-artist Noforix, resulterer i et helt ambient album, der kondenseres ned til under en femtedel af dets originale længde. En masse energi tilføjes og musikken bevæger sig fra klassisk ambient til ambient psytrance.

Skyland er Morten Bachs andet album. Albummet er traditionel elektronisk ambient, spillet og programmeret på synthesizere og pyntet med et drys af reallyde. Alle 8 spor er inspireret af forskellige typer skyer – ikke kendetegnet ved de tekniske begreber som cumulus, som de fleste måske kender og altostratus osv., men mere som man husker dem fra barndommen: de store tunge mørkeblågrå regnskyer, som lydløst sejler ind over himmelen, de ultralette næsten usynlige og helt gennemsigtige hvide fjerlignende småskyer, som ses på en ellers varm, vindstille og solrig dag – de dystre som bringer torden og dyb rumlen med sig og de voldsomme altoverskyggende kilometertykke skyer, der blokerer for solens varme.

Skyland-albummet blev oprindeligt udgivet d. 8. maj 2020, iøvrigt ganske kort efter Morten Bachs debutalbum, Tanpura, men nu bliver udgivelsen udvidet med et ambient psytrance remix af hele albummet, kogt ned til 10 minutter, lavet af psytrance-producer Noforix. Skyland (Noforix Remix) fanger albummets oprindelige stemninger og idéer, men udbygger og tilføjer både rytmiske og melodiske elementer og flytter lytterens fokus i en helt anden retning. Lydene fra Skylands otte spor blandes på kryds og tværs, klippes op og sættes sammen så nye mønstre opstår og en ny orden i kakafonien frembringes. Nummeret udvikler sig over tid – og på samme måde som hele albummet skifter stil numrene imellem, skifter remixet også stemninger og stil i løbet af de 10 minutter det varer.

To vidt forskellige oplevelser, lavet af det samme materiale, udgivet som hhv. et album på 50 minutter og et track på 10 minutter.

Du vælger selv: klassisk ambient eller ambient psytrance.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here