RAGNAROCK protesterer! – med bla. Burnin Red Ivanhoe og Niels Skousen

0
647

Burnin Red Ivanhoe og Niels Skousen er hovednavnene, når RAGNAROCK i samarbejde med Gimle slår dørene op til ’RAGNAROCK protesterer!’ Oplev koncerter, talks, debatter, interviews og særomvisninger, som fra vidt forskellige vinkler kaster lys og lyd på politisk musik før og nu.

Der er musik, der går til kanten. Der er musik, som forsøger at skubbe og flytte og prikke til dig og dine holdninger. At få dig til at se verden med øjne, du ikke før har brugt. Eller måske bekræfte dig i det, du allerede tænker.

I 1960’erne gav velstandsstigning og uddannelsesboom de unge et mentalt, socialt og økonomisk overskud til at være kritiske over for samfundets indretning og deres forældres levevis. Sammen med en ny generation opstod en musik-scene, hvor unge gennem musikken udfordrede seksualmoral, livsformer, samfundsstrukturer og det stigende forbrug.

Nye budskaber, nye drømme

Siden har den politiske musik slynget sig ind og ud ad årtierne gennem de seneste 50-60 år, med stadigt nye budskaber, stadigt nye kunstnere på scenen og stadigt nye drømme for fremtiden. Det er musik, der så fantastisk afspejler, hvad der rører sig i samfundet – hvad der optager folk.

Hvor er den politiske musikscene i dag? Føler nutidens politiske musikere, at de står på skuldrene af de gamle? Eller har de skabt deres eget? Det er nogle af de spørgsmål, vi jagter svar på med talks, debatter, interviews, live-numre og særomvisninger. Og så topper vi hele molevitten med live-koncerter: Burnin Red Ivanhoe, der udfordrede med syrerocken og siden har været et fast begreb i dansk musik gennem mere end 50 år. Og ingen ringere end Niels Skousen, der til stadighed fornyer den politiske musikscene med sange, der rammer tidens ånd.

Kort, men godt

Udstillingerne er åbne, cafeen serverer mad og drikkevarer, og det tætpakkede program giver en mulighed for at opleve museet i fuld udfoldelse. De enkelte dele af konceptet er inspireret af tapas-formatet: kort, men godt og altid en bid til…

Oplev bl.a.:

  • Niels Skousen
  • Burnin Red Ivanhoe
  • Interview og live-optræden med rapperen NIKOLINE (kendt for bl.a. ’Flertallet Er Dumme’ og ’Sut Min klit’)
  • Musikjournalist og fotograf Jan Sneum interviewer en række nyere kunstnere om deres arbejde med politisk musik
  • Nye politiske numre ved en række yngre danske musikere
  • Korte særomvisninger i udstillingen

Og meget mere…

Aftenen er arrangeret i samarbejde med spillestedet Gimle.

Du kan holde dig orienteret om det endelige program, efterhånden som det falder på plads her

Du får det hele på én billet – velkommen til ’RAGNAROCK protesterer!’

Tid, sted, pris

9. november, kl. 18.30 – 24.00, dørene åbner kl. 18.00

RAGNAROCK, Rabalderstræde 16, 4000 Roskilde

250 kr. – købes via Gimle

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here