Lützen og Loveless, to danske popsnedkere forenet på ny single

0
818

Peter Lützen er sanger, sangskriver og multiinstrumentalist. Mest kendt fra grupperne Panamah og Ekspressen. I 2021 debuterede Peter Lützen som soloartist under navnet Lützen og udsendte EP’en ”Monster” med fem catchy, dansksprogede sange.

Lützen fortsætter nu i samme spor og har denne gang inviteret Shaka Loveless med på sin nye popsingle ”Jeg Gjorde Det Gerne Igen”.

Lützen og Loveless har krydset veje adskillige gange gennem årene; på landevejen, til studiesessions og til masser af danske branche- arrangementer. De to svingede godt sammen og det var derfor oplagt, da deres fælles ven og kollega Fresh-I, arrangerede et samarbejde mellem de to. Et samarbejde som forener to fine popsnedkere og som ind til videre har resulteret i dette rendyrkede poptrack.

”Jeg har altid syntes, at Peter var en god dreng, og da jeg også altid har syntes, at han skriver fedt, har det egentlig bare været et spørgsmål om timing, hvornår vi skulle lave noget samme,” lyder det Shaka Loveless.

På ”Jeg Gjorde Det Gerne Igen” er popstilen sikker og lyden er sprød. Det er simpelt skåret og rammer plet lige lukt ind i dansksproget pop anno 2021. Sangen handler om et kærlighedsbrud og de modsatrettede følelser der kan opstå i dets kølvand. Had, sorg, bitterhed og savn i kontrast til alt der gode der var. Alt det man har lært og ironien i at føle had til den person man har brudt med og samtidig ville gøre det hele igen. Lützen forklarer:

”Det er det tveæggede sværd, der er så interessant i så mange aspekter af livet og det som der for alvor udfordrer os som mennesker. Jeg er interesseret i at belyse de menneskelige følelsers kompleksitet i denne sang.”

Peter Lützen arbejder sideløbende med singleaktuelle Panamah og Ekspressen (tidligere Humørekspressen). Lützen har været med til at danne de to populære bands, skrevet tekster og melodier og i en årrække spillet et utal af koncerter med begge bands landet over.

Kort om Lützen

2009-: Grundlagde trioen Panamah med producer Anders Christensen og sangerinden Amalie Stender. Panamah har udgivet tre album og et væld af singler. Udgiver fortsat løbende nye singler.
2016–: Dannede gruppen Humørekspressen sammen med Pharfar, Klumben og Chapper.
2018: Udgav med Sys Bjerre singlen ”Månens Barn” under navnet Sys og Peter.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here