Søren Damm hylder fællesskabets forsonende kraft på ny single

0
1402

En vuggende fortælling om kærlighed, forsoning, sol og rødvin hylder fællesskabet, mens tamburiner og bølgeskvulp ringer sommeren ud på Søren Damms nye single ”Soning”, der udkommer 9. oktober.

Søren Damm er, som forfatter til tre romaner, en garvet historiefortæller, og det skinner igennem på hans debut som sangerskriver og tekstforfatter i singlen ”Soning”, der udkommer 9. oktober.

”Soning” maler med en optimistisk melankoli sansefulde øjeblikke fra en sommer, hvor menneskets synder og selvhad viskes ud af en stærk følelse af fællesskab. I solnedgangens fællessang glemmes alle ugerninger og erstattes med kærlighed og rødvin i en næsten bibelsk forløsning.

Samtidig skaber de lyriske øjeblikke i samspil med akkompagnementets melankoli en flygtighed i sommerens lykke, der synes tidsbegrænset netop som den solnedgang, der illustrerer fællesskabet i sangen.

Et øjeblik i Jens Otto Krags sommerhus

”Soning” er en del af Søren Damms kommende album “Det Bliver Så Tidligt Sent”, der udkommer 30. oktober og som gennem 11 numre reflekterer øjeblikke fra den modne danske mands liv og de tanker, fortrydelser og frustrationer, men også forhåbninger der følger med. “Soning” er, trods et snert af melankoli, albummets vel nok mest optimistiske sang, og pointerer netop sommerens forløsning af de problemer, som udgivelsens øvrige numre skildrer.

Sangen er pladens nyeste, og skrev nærmest sig selv, da jeg sidste sommer svømmede i vinrøde vande med min familie og venner i Jens Otto Krags sommerhus i Skiveren, fortæller Søren Damm.

Således indkapsler Søren Damm med både bølgeskvulp, naturmetaforer og en upbeat-rytme sommerens minder om fællesskabets forløsning i ”Soning”, der ikke kunne synes mere relevant efter en Corona-sommer med sprit, afstand og fællessang.

Et nyt kapitel i forfatterens liv

Søren Damm er forfatter til tre romaner, og debuterede som sanger og sangskriver i 2013 med albummet ”Sol for En Blind – med digte af Tom Kristensen” på Innersleeve Records. I 2016 udsendte Damm ”Det er Danmark – det er død”, der fik stor opmærksomhed på Youtube. Det nye album er, ifølge Søren Damm, en ”musikalsk samtidsroman”, og er hans debut som sangskriver og tekstforfatter.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here