Alexander Woods udgiver “Within a Second”

0
1114
Foto: Marie Mørk

“Within a Second” er tredje single i år, fra den danske pop-artist Alexander Woods som har introduceret varme sommer vibes på de to foregående singler “I Know” og “You Better” i 2021. Det nye nummer, som udkom den 29. oktober, handler om kampen mod de indre dæmoner, og fortællingen om en mand der tog sit eget liv for at undslippe dem.

“Within a Second” udgives mens vi går imod mørkere dage, med en formaning der er vigtig at have med sig i de grå og kedelige vintermåneder. Et elektronisk kantet neo-pop track, med et gennemborende tema.

Sangen kom til live efter Alexander fik fortalt en tragisk historie, om en gammel bekendt der havde virket tilpas på ydersiden. Efter chokerende at have taget sit eget liv, blev hans nærmeste indviet i hans indre kampe, igennem et ærligt brev han havde efterladt sig. Et resultat af hans manglende evne til at passe ind under samfundets strikse regler for det ‘normale’ liv.

“Et sandt testamente på hvordan folk kan skjule deres ægte og truende følelser. Om hvordan vi af samfundet forventes at vise effektivitet og tilpasning, hvorimod der sjældent er råd til følelsesmæssige problemer og refleksion” siger Alexander, og refererer til omkvæddets mantra:

“On the outside – i kept the profile – made it for a while – within a second, i’ll be gone”

Alexander har længe været bekendt med at magte hårde følelser og smerte, efter at have oplevet store tab i familien. “Within a Second” er et opråb til alle der kæmper med svære følelser indeni, en opfordring til at italesætte dem, i modsætning til at prøve at kvæle dem alene. At åbne op og snakke frit om skam og smerte, har været en kæmpe hjælp for artisten selv.

Som fortalt i nummeret, kan din værste fjende tit leve inde i dit eget hoved:

“How can i play the game – in an ocean of shame
How can i fuel the flame – when you spit on my name”

Efter 3. single udgiver Alexander EP’en “Back on Track” den 19. november, som indeholder dette års tidligere skæringer, samt to nye numre. Ifm. lyrik-coaching hos Gisli Gislason (Phlake, Aksglæde) har Woods efter mange ihærdige timers arbejde, udviklet sine historiefortæller-egenskaber.

Alexander Woods er bl.a. inspireret af Tom Misch, Alex Vargas og Phlake, mens lyrikken er baseret på dybe personlige oplevelser. Denne gang udspringer “Within a Second” af en konkret hændelse, der er grobund for dybere refleksion over indre kampe.

Skrevet, komponeret og produceret af Alexander Woods. Mix/master af Emil Adler Lei (The Arrangement).

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here