Pop-createur Ida Gard er klar med sit første udspil på dansk

0
1149
Foto: Sarah Hesselbo

Opfinderen af storyteller-punk, den begavede pop-createur Ida Gard, er endelig tilbage med et nyt udspil. Hendes allerførste på dansk.

Ida Gard har siden hun vandt karrierekanonen i 2008 og albumdebuterede i 2011 slået fast, at hun mestrer både de catchy melodier og de skarpe poetiske fortællinger. Den nye single “Lad Os Prøve Igen” er en tankeprovokerende popsang, der sætter en Gard’sk tone til den tid, vi navigerer i:

“Er man racistisk, hvis man dømmer ubevidst
og hvis man handler efter det
Er man sexistisk hvis det er sprøjtet ind i blodet
Jeg gad godt suge det ud af mit hoved
Det er for nemt at kalde det ondskab,
hyklerisk at tie det halvt ihjel

Lad os prøve igen
hjertet rent, åbent sind
Lad os prøve igen
og love hinanden vi når derhen”

Teksten kommer ud af en verden i forandring – både den personlige og den fælles. ”De seneste år, har for mig været fyldt af nye valg og beslutninger, som har føltes meget som at starte forfra. Jeg tror, det er vigtigt, for at kunne flytte sig, at man først tør åbne øjnene og se, hvor man rent faktisk befinder sig. Det er rigtig svært at ændre en virkelighed, man ikke vil erkende eller indrømme eksisterer. Og det gælder både i det store og det knap så store billede. Hele verden er i bevægelse mod nye forståelser, og jeg synes, man skylder at være åben og nysgerrig og acceptere måske at blive klogere”, fortæller Ida.

Både i tekst og musik kommer den nye single med et stærkt anslag og en tydelig markering af Idas unikke plads i musiklandskabet.

Sangen er indspillet i samarbejde med Noah Rosanes.

Ida har et stort og trofast publikum i udlandet, og engelsk har altid været hendes sangskriversprog. “Lad Os Prøve Igen” startede også på papiret som en sang på engelsk, men forsøget med modersmålet føltes godt, og “Lad Os Prøve igen” er første udspil i en række af nye sange på dansk.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here