Baseløs indkapsler den unge kærligheds frustrationer

0
1780
Foto: Lonnie Hvam Jensen

Pop-excentriske Baseløs udkommer fredag den 18. juni med singlen “Helt til København”, der er ungdommens svar på en vaskeægte pop-ballade.

“Helt til København” er en sang, der for alvor indkapsler de frustrationer, som mange af os har oplevet, når et ungt parforhold er i forfald. “Nu tager jeg helt til København, bare for at svare dig igen” lyder sangens omkvæd, der beskriver, hvordan et parforhold er gået fra sød ung kærlighed til smålige skænderier, hvor man kæmper om at få det sidste ord indført.

“Helt til København” er skrevet af fem unge musikere fra Århus, der på sangen drager på det moderne lydbillede, man finder i dansk indie-pop, men med instrumentation og fraseringer, der drager fra country, og sjælfuld rock.

“Sangen blev skrevet på en akustisk guitar om de tvivl og selvmodsigelser, der opstår, når et forhold når sin ende. Den har derefter været igennem forskellige bearbejdninger, i samarbejdet mellem Alexander Gritzmann og Laura Blem Vinkler, der samlet set, har resulteret i en “Fairy tale of New York”-type fortælleform – en dialogisk kærlighedssang sunget i duet. Denne duet skildrer netop de selvmodsigelser og tvivl, der ligger i dét at ende sit forhold på trods af den kærlighed, man uundgåeligt stadig føler”, fortæller de selv om sangen.

Hop med ind i bandets fortryllende univers den 18. juni hvor Baseløs giver deres svar på en sentimental sommerbasker, der lader de drømmende rytmer slå sig løs.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here