Laura Emilie: “Applaus”

0
1024

“Applaus” er Laura Emilie’s fjerde single i 2021. 

Den unge danske sanger/sangskriver har tidligere indgået i flere EDM kollaborationer, senest “Parader” og “Nu Kommer Vi” med den svenske producer Eriice, som fik sin radiodebut på DR i et indslag om kønsubalance i musikbranchen på Kvindernes Internationale Kampdag, den 8. Marts.

“Applaus” er skrevet som en hyldest til Laura Emilies nevø, som lider af Verbal Dyspraksi. En lidelse hvor man har svært ved at forme de ord, som hjernen danner, og derfor har svært ved at udtrykke sig.

Sangen handler netop om det. At tankerne og idéerne ikke kan komme forbi læberne. 

”Sangen er skrevet til min nevø, som har svært ved at udtrykke sig igennem tale, og det var én speciel episode, som startede det hele. 

Han havde lavet sin egen sang, som normalt kun mor og far måtte høre, men denne dag ville han synge den for mig. Han sang og ville have jeg skulle synge med, på hans eget sprog. Da han var færdig, klappede vi alle med tårer i øjnene. Han blev ellevild af den applaus han fik for sangen. Jeg vil aldrig glemme det, og jeg gik direkte hjem og skrev idéen til sangen ned. Om hvordan han kunne udtrykke sig igennem musik og sang. En følelse som jeg relaterer meget til”.

Sangen er skrevet sammen med Laura Emilies faste co-writer, Mette Damm, og de har også produceret i fællesskab.

2020 har været et spændende år for den unge artist. Hun påbegyndte samarbejdet med svenske Erik Steen/Eriice, og i slutningen af året uploadede hun “Gå Min Vej” til karrierekanonen, som indenfor det 1. Døgn blev anbefalet af redaktionen. Derudover er “Nu Kommer Vi” blevet taget godt imod, og den debuterede på DR P1 på udgivelsesdagen. 

Senest udgav Laura Emilie “Parader”, som er kommet på flere playlister.

Laura Emilie er allerede i fuld gang med at arbejde på flere singler, som skal udkomme i 2021 og er ved tage de første skridt imod en albumudgivelse i 2022.

Applaus udkommer den 18. juni 2021 via La Records.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here