Bjarke & The Beerbellys feat. Michael Carøe

0
836

Hvad står j’et i i J-dag egentlig for? Jul? Julebryg? Prøv jantelovsnedbrydende, jovial jazz-julesang. Ja tak!

Det habile 7-mandsband Bjarke & The Beerbellys udgiver nemlig kæk og iørefaldende ny julesang, ”Jinglebelly”, på årets J-dag den 6. november. Her inviterer de også til et virtuelt releaseevent med både lytte- og drikkeoplevelser, der skal være modstykke til J-dags kampdruk. Deres virtuelle event hiver simpelthen hele J-dags-molevitten hjem i de private stuer.  

Jovist fletter musik og øl gerne fingre, men Bjarke og resten af bandet tager med deres aktuelle julesingle hele armen på dén romance. Bandets nye julesingle udkommer nemlig på flasken af en ny dansk juleøl skabt af det testvindende mikrobryggeri BrygBrygBryg.

Fælles for julesang og collab julebryg er ikke bare, at de deler navnet Jinglebelly, men også at de begge er lavet efter den mest fucked up opskrift. Hvorfor? Fordi både band og bryggeri ønsker at skubbe til opfattelsen af og forventningerne til, hvordan en julesang kan lyde og hvordan en juleøl kan smage. Faktisk er deres allerstørste juleønske, at vi danskerne tør lade ølvommen hænge til caribisk julejazz – og en opfordring til, at vi tør at blive udfordret på vores traditioner og bevare nysgerrigheden for det ukendte.

Oprejsning til tissemandsjazzen: Lad ølvommen hænge til caribisk julejazz

– Vi er et jazzband og vi elsker at spille musik inden for den traditionelle jazz. Ja, dén de fleste forbinder med Nyhavn. Dén der også har fået øgenavnet tissemandsjazz. Mere end dét elsker vi dog at udfordre stilarten og medvirke til at forny den. For det er der brug for, fortæller Bjarke Nikolajsen, der sammen med Aske Drasbæk (sax), Mads Rahbek (sax), Ola Åkerman (basun), Henrik Silver (sousafon), Jakob Thomhav (guitar, banjo) samt Casper Mikkelsen (trommer) udgør Bjarke & The Beerbellys. Med deres innovative take på en jazzjulesang, der giver det traditionelle en på skillema-dinke-dinke-dusen, håber de derfor at gøre stilarten mere sprød og sexet.

– Vi prøver at løsne lidt op på det hele og herigennem gøre ikke bare stilarten men hele jazzgenren mere udadvendt. Lidt mindre alvorlig. Vi vil skubbe til den gængse opfattelse af, hvad jazz er og hvordan den skal lyde. Jazzen kan også kan være helt nede på jorden og tage lidt pis på sig selv. Vi går efter festen, siger Bjarke.

Opskriften på ”Jinglebelly” består af traditionelle jazzband-ingredienser: Trompet, sax, banjo, trommer og tuba. Men nummeret er bygget op som en moderne popsang og lyder som en mambo. Og bjælder er der skam også. Alt sammen stærkt flankeret af Michael Carøes veloplagte og croonende vokal, der både i lyden og i den noget juleskeptiske tekst skaber en stemning af dengang julen var i s/h.

– Vi tager egentlig alt det gode fra den traditionelle jazz og skaber noget musik, der leger lidt med traditionerne. Musik som du kan lade ølvommen hænge til, fortæller Bjarke Nikolajsen, der også slår sine folder og sin trompet hos blandt andre DR Big Band, Brassflavour og Tuesday Night Brass Band.

Noget særligt i gære til virtuelt release-event

”Jinglebelly” udkommer på J-dag den 6. november, der teknisk set er aflyst, men som også nyfortolkes i orkestrets virtuelle release-event. Her er der lagt op til den helt store lytte- og drikkeoplevelse med både ølsmagning af den nye julebryg, livekoncert, ølnørderi, øl-fifs og en konkurrence, hvor man kan vinde en adventsoverraskelse fra BrygBrygBryg. Alt sammen streames live fra ølbaren Bootleggers på Amager, hvor det også er muligt at deltage fysisk i arrangementet. På Bootleggers er der skruet op for restriktionerne med håndsprit, mundbind, begrænset deltagerantal og afstand til et festligt, men kontrolleret arrangement.

– Det her er 2020 og plejer er for alvor røget på genbrugspladsen. Derfor vil vi også gerne lave en anderledes J-dag. I stedet for at drikke sig i hegnet kan folk smage en spændende ny øl og lytte til frisk caribisk julejazz. Det bliver en innovativ totaloplevelse, forklarer Bjarke, og slutter: 

– Vi nytænker det hele. Jazz, julesange, juleøl, J-dag. Og så kan vi også teste, om øl smager bedre med jazz og om jazzen bliver bedre efter et par øl.

Sådan deltager man i eventet

Det er helt gratis at være med. Man kan sammen med vennerne tilmelde sig det virtuelle event ved at sende en mail til jinglebelly2020@gmail.com og skrive, om man vil hente sine øl i København eller Aarhus. Få dage inden eventet vil man modtage en mail med information om pickup og kan efterfølgende afhente sine øl på enten Bootleggers på Amager og Erlings Jazz- og ølbar i Aarhus. Der er kun 100 nummererede flasker, så det gælder op at være hurtig med tilmeldingen. Det er kun muligt at hente 2 øl pr. person.

Eventet kan streames live via facebooksiderne hos både Bjarke & the Beerbelly, BrygBrygBryg og Bootleggers, hvor man fra kl. 16.00-19.00 kan holde J-dag sammen med ølelskere på tværs af landet, uden at skulle uden for en dør. Både ølsmagning, ølnørderier og koncert foregår to gange i løbet af eventet, så alle har mulighed for at nå at være med.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here