Lydmor “The Gadget Song”

0
980

Lydmor er aktuel med endnu et singleudspil og annoncerer samtidig sit kommende album Capacity. Singlen “The Gadget Song” er en blød regnvejrshymne med et for Jenny Rossander ganske personligt tekstunivers. Det er et følelsesladet, tilbagelænet og dragende nummer med en omfavnende ro. Ligesom førstesinglerne “Someone We Used To Love” og “If You Want Capacity” bliver “The Gadget Song” en teaser for det forestående album, der portrætterer kunstnerens personlige og musikalske udvikling.

I kølvandet på “If You Want Capacity” udsender Jenny Rossander, bedre kendt som Lydmor, endnu en singleforløber i forbindelse med annonceringen af albummet Capacity, som har release i start-2021. Den tilbagelænede produktion på “The Gadget Song” etablerer et trygt, men også vemodigt lydlandskab, der danner referencer til at sidde i et sommerhus i stilhed og kigge ud i regnen.

“Jeg har forelsket mig i et billede af at sidde i et sommerhus imens det regner, imens man kan høre regnen falde ned på nogle krukker. Det ville jeg gerne fange i lydbilledet.”

Lidt atypisk for Lydmors musikalske profil indeholder “The Gadget Song” en akustisk guitar indspillet af producer-kompagnonen Christian Vium (Go Go Berlin). Og selvom den er dybt indlejret i den elektroniske sound, så vedholder den det musikalske udtryk med en form for lejrbåls-vibe. Effekten betyder, at lytteren nærmest bliver passiv og ikke kan undgå at lade sig drage ind i regnvejrslydbilledet.

Lydmors forestående album Capacity er et temaalbum med titlen som omdrejningspunkt. Jenny udforsker sin menneskelige kapacitet til at give følelser frit løb og til at forstå og elske. “The Gadget Song” er i den sammenhæng billedet på Jenny, der sidder i sin tourbus og accepterer, at i dette moment føler hun sig trist.

“På en måde så er den her sang helt vildt personlig. Der er nogle ting i teksten, som er meget specifikke for mig. Den er ikke så almen kyndig. Jeg synger på et tidspunkt ‘even if it hurts for a minute, gotta stretch myself to be in it,’ som er et meget specifikt billede af at sidde i en nightliner-tourbus og være trist. Og tænke over, hvor meget man skal strække sig selv, selvom det gør lidt ondt.”

Albummet er også en udforskning af sangerinden og producerens kunstneriske kapacitet, hvor kun hendes fantasi sætter grænser.

Både før, under og efter corona-lockdown har Lydmor oplevet, hvor givende det kan være at have fan-interaktion, og hun får enormt meget ud af sine trofaste fans. Èt af udfaldende er videoen til dagens single-udspil:

“Jeg har en meget dedikeret gruppe superfans, der har en hemmelig Facebook-gruppe, som jeg er en del af. Der er 150 medlemmer internationalt. Dem er jeg blevet meget tætte med under corona, fordi jeg har kørt live-streams. Nu har jeg givet dem en udfordring,
hvor jeg har lavet en Google Drive-mappe og lagt sangen [“The Gadget Song”] ind, og så sagt til dem: ‘I skal filme, der er ikke nogen regler, men I skal prøve at filme noget, der minder om det, der allerede ligger der i forvejen.’ Så hvis der er én person, der filmer et
eller andet med at danse, så skal den næste person også danse sådan. Så det er en collaboration, DE laver.”

“The Gadget Song” ude den 6. november 2020.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here