Cindy Chiche vender rollerne på “Like the boys”

0
879

Hvorfor er fortællingen om dating næsten altid, at det er manden, der leger med kvinden? Hvorfor får fyren credit for endnu et hak i bæltet, mens kvinden bliver såret? Kan man ikke udfordre denne tankegang, tænkte dansk-franske Cindy Chiche, da hun skrev “Like The Boys”, som udkommer fredag den 26. marts.

“Like The Boys”’ begyndte egentlig som den klassiske sang om en fyr, der sårer en kvinde. Men jo mere jeg tænkte over det, kunne jeg mærke, at temaet og historien jo i virkeligheden slet ikke stemte overens med mine egne oplevelser, og hvem jeg i virkeligheden er.”

Cindy er nemlig ikke ligefrem konfliktsky, når det kommer til det modsatte køn. Hun finder sig med andre ord ikke i noget som helst og antyder, at dette karaktertræk måske bunder i hendes sydfranske gener. I dag er hun bosat i Kolding, men hun voksede op lidt udenfor Nice i Sydfrankrig med en fransk far og en dansk mor, og det har sat sine tydelige spor på temperamentet, siger Cindy og tilføjer:

“Man falder så nemt tilbage i en eller anden stereotyp fortælling om mænd og kvinder, som vi er blevet stopfodret med lige fra vi er små, men det endte “Like The Boys” i virkeligheden med at blive et oprør imod.”

Den klassiske rollefordeling får nemlig omvendt fortegn fra første strofe på den iørefaldende popsang, når Cindy synger: “Left you on read once again, I hear you’re wondering where I’ve been. Double tapping heart just to lead you on, but I do it just for fun.” Om sangen bunder i en virkelig historie fra Cindys eget liv, vil hun dog overlade til fantasien. Hun håber dog, at budskabet i sangen kan inspirere hendes kvindelige lyttere til at bryde med de gængse fortællinger om mænd og kvinders indbyrdes forhold – og måske “blive lidt mere sydfranske”, siger Cindy og griner.

“Like The Boys” er skrevet af Cindy selv og indspillet i samarbejde med produceren Malthe Guldberg. Sangen er andet udspil fra den spirende sanger og sangskrivers kommende debut-ep “Diary”, som udkommer d. 28 maj. Tidligere på året udgav hun singlen “Lose Control”, som fik rosende omtale i Bands of Tomorrow og en længere række dagblade, mens den kom i heftig rotation på både Uniradioen og 902fm, og nu er Cindy igen klar til at sparke stolen væk under sit voksende publikum.

Cindy Chiche holder releasekoncert i Vejle d. 9. og 10. april, men du kan allerede høre hende drille fyrene på “Like The Boys” fra den 26. marts på diverse streamingtjenester.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here