Jan Rørdam spiller på alle strenge på ny single

0
616
Foto: Stine Heilmann

Musiker og sangskriver Jan Rørdam har gennem årtier spillet, indspillet og produceret for og med en stor og bred vifte af danske artister. Fra sit legendariske partnerskab med Alberte Winding til samarbejder med navne som Michael Bundesen, Lis Sørensen og Frans Bak for blot at nævne nogle få.

Den 25. august udkommer første single, “Mit Entourage”, fra Rørdams syvende albumudgivelse i eget navn. En sang der ikke fornægter Rørdams vanlige tæft for stærke og iørefaldende melodier samt personlige og relaterbare tekster, der ofte indeholder noget befriende selvironisk.

Med det kommende album har Rørdam givet sig en helt ny udfordring. Undervejs i arbejdet med den nye håndfuld sange fik han ideen til at det hele skulle spilles af ham selv. På den aktuelle single og kommende album spiller han derfor selv samtlige instrumenter, synger alle vokaler og kor og står for produktion af både musik og videoer. Og så har Rørdam også selv stået for droneoptagelserne i musikvideoen til “Mit Entourage”.

At Rørdams aktuelle single har fået titlen “Mit Entourage” kan måske virke som lidt af et paradoks, når han her er et one-man-band. Men ’et følge’ behøver jo ikke at være af kød og blod.

”Titlen refererer til de skygger, vi har med os. De sider af os selv, der altid følger med, uanset hvor man er eller hvad man laver, men som oftest er tydeligst, når man er helt alene,” forklarer Jan Rørdam, der i løbet af sit liv efterhånden har forliget sig med sit usynlige ”følge”, som er med ham, uanset om han er i studiet på Nørrebro i København eller på vej over Øresundsbroen til ødegården i Sverige.

Imponerende selvforsyning

Gennem de sidste næsten 30 år har Jan Rørdam samlet sig et følge af alskens instrumenter og lært sig at spille på alle strengeinstrumenter, piano/keys, trommer, fløjter og at programmere fx strygere.

”Jeg har gennem årene produceret masser af album med fremragende musikere, som har strøet deres musikalske gaver ud over mine sange og det har været, og er stadig, fantastisk. Denne gang havde jeg behov for, ved egen hjælp, at forske mig frem til den sound og vibe, jeg synes, sangene skulle have. Det har været en spændende og vildt interessant proces,” siger Rørdam.

Albummet “Benspænd” udkommer den 6. oktober på Jan Rørdams eget label Bonfire Music.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here