Hvis vi ikke taler om det

0
1286
Foto: Annette K. Nielsen

Den prisvindende komponist og sangerinde Kristina Holgersen præsenterer sin første single, født og skabt i et unikt samarbejde med succesforfatter Leonora Christina Skov. Hvis vi ikke taler om det er første udspil fra det kommende album Kapow Goodbye (tak & undskyld), som udkommer 7. maj.

Hvis vi ikke taler om det er lyrisk sat sammen af linjer, Kristina har klippet af passager i Leonoras selvbiografiske roman Den, der lever stille. Med en litterær popkomposition sætter hun en ligefrem og rørende eftertænksomhed til fortællingen om fortrængning, der slår revner.

“Leonora skriver kraftfuldt og på samme tid sårbart og reflekteret. Det holder jeg virkelig meget af. Hun har inviteret mig til at klippe og skrive tekster, komponere sange og synge ud fra hendes litterære univers. Derfra opstår der med musikken et selvstændigt liv – en fortolkning”, forklarer Kristina. Undervejs lærer vi noget om hinandens kunstneriske processer og den dertil knyttede kolossale sårbarhed. Det er komplekst og fuld af muligheder for at tage fejl.

Sangen er ligesom de øvrige sange på det kommende album indspillet over to uger i en række af late night sessions. Kristina har ønsket at give sangene en analog, organisk kunstpop-lyd, hvor arrangementerne er improviseret frem i studiet i samarbejde med Line Felding (Cody), Kasper Kaae (Cody), Mikkel Reumert Damgaard (Love Shop) og Mads Brinch Nielsen (Bisse, Folkeklubben) og færdiggjort med mindst muligt efterarbejde.

Leonora har været med under indspilningerne, og det er hende, der lægger den blide understemme på omkvædet.

Kristinas klip, Hvis vi ikke taler om det / er det næsten ikke her /bortset fra at jeg har spekuleret på det / lige siden, indfanger essensen af mine erindringsbøger, så jeg har dette nummer at takke for, at min nye roman fik sin titel. Mens jeg skrev den, havde jeg ofte teksten og melodien i hovedet, og det gjorde det let for mig at bidrage med en understemme til Kristinas sang i omkvædet, fortæller Leonora.

Det unikke samarbejde mellem de to markante kvindelige kunstnere fødtes i 2019, da de blev sat sammen på SPOT Festival til en fælles snak om at skabe litteratur og musik ud fra erindringsstof med den andens kunstart som inspirationskilde.

Leonora er meget inspireret af musik, Kristina af litteratur. Det møde udviklede sig til en fælles turnérække og et unikt samarbejde i et felt, hvor musik og litteratur påvirker og inspirerer gensidigt, og deres nye arbejder refererer direkte til hinanden.

Kristina har bedre blik for mine gode sætninger, end jeg selv har, og efterhånden som numrene er blevet til, har jeg indskrevet mange af hendes klippede sætninger fra Den, der lever stille i Hvis vi ikke taler om det. Vores første møde, det spirende samarbejde og sangenes tilblivelse er også en del af min romans nutidsplan, så Kristinas musik er en lige så integreret del af mit værk, som min litteratur er af Kristinas.

Hvis vi ikke taler om det understreger Kristina Holgersens evne til at betydningsfylde det rum, hun skaber, både i musik og ord, med en enkelhed, der åbner lytterens rum for det emotionelle og komplekse.
Tag varmt imod det.

Hvis vi ikke taler om det udkommer på alle digitale platforme via Sundance Records den 26. marts.
Albummet udkommer 7. maj.
Leonora Christina Skovs roman Hvis vi ikke taler om det udkommer 22. april.

Kort bio, Kristina Holgersen

Kristina Holgersen har udgivet 4 soloalbums og er også kendt for en række tværkunstneriske og litterære samarbejder med bl.a. Helle Helle og Josefine Klougart. I 2020 var Kristina Holgersen nomineret til Carl Prisen som årets tekstforfatter for sit lyriske univers på albummet Ny Start og modtog i 2017 som den første Ethel Prisen for sin kvindelige fortællestemme i musikken og for sit kulturpolitiske engagement.

Kort bio, Leonora Christina Skov

Leonora Christina Skov brød igennem med sin sjette roman, den selvbiografiske Den, der lever stille, der er solgt i 145.000 eksemplarer og sendte hende ud på en to år lang foredragsturné. Hun har bl.a. modtaget Boghandlernes Gyldne Laurbær og MARTHA-prisen samt Spoken Word Prisen for sin indlæsning af lydbogen.
Filmrettighederne er solgt til Regner Grasten Film. Forfatterskabet er oversat til otte sprog.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here