Dragende og nyskabende album behandler eksistentiel tvivl

0
1379
Artwork: Asta Høyer Hansen

“Du evige menneske” er titlen på sangskriver Holger Vigs tredje album, der kredser om håb og drømme i en dystert, men letsvævende lydunivers.

Sangskriveren Holger Vig har i samarbejde med den svenske multimusiker Bebe Risenfors skabt et lydunivers, der ikke tidligere har ramt dansksprogede udgivelser.

Det er dybt, dystert og sært dragende. Men også letsvævende og lyst. Blues blandet med New Orleans Jazz. Viser med harmonikaen som førsteinstrument. Gyngende latin med saxofon som flødeskum til øregangene. Det hele bindes sammen af Holger Vigs dybe fortællerstemme.

Albummets ti numre behandler menneskets tvivl, håb, drømme og dårskab. Sangene kan beskrives som en blanding af salmer, viser og inciterende ballader. Der er referencer til Cornelis Vreeswijk, Halfdan Rasmussen, Frank Jæger og Grundtvig. Alle tekster er fra Holger Vigs hånd undtagen “Godnat”, som er en gendigtning af Johannes V. Jensens afskedsbrev fra Jacob Spillemand i romanen “Kongens fald”.

Bebe Risenfors er multimusiker og producer. Med undtagelse af den akustiske guitar som Holger Vig håndterer, spiller Bebe Risenfors samtlige instrumenter på udgivelsen. Saxofon, trompet, trommer, mandolin, bas, banjo og mere til. Bebe Risenfors har tidligere lavet udgivelser med navne som Elvis Costello, Nicolai Dunger og Tom Waits, ligesom han er en flittigt benyttet kapelmester på diverse svenske og danske teatre, eksempelvis Dramaten og Betty Nansen. Alle disse referencer kommer tydeligt frem på “Du evige menneske”.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here