Pernille Sejlund – “Sne”

0
781

Komponisten og sangeren Pernille Sejlunds vintersingle ”SNE” er buddet på en meditativ og stemningsfuld rejse ind i den mørkeste og koldeste årstid med dalende snefnug og melankolsk længsel efter lys i mørket.

Sangen er blevet skabt på dogmeagtig vis en decemberaften tilbage i 2012 i Pernilles tidligere lejlighed, da hun i julens sentimentale tåger følte sig inspireret til at skrive en stemningsfuld vintersang om sne.

Naturen og årstiderne har altid inspireret Pernille Sejlund. Og netop snevejret har en særlig plads, fordi det sender hende tilbage til barndommen og minderne om vinteren i hendes fødeby København. Som hun selv udtrykker det; ”Jeg længes efter dengang, hvor der var så koldt, at søerne i København frøs til is, og jeg kunne tage ud og skøjte på dem eller kælke utallige ture ned ad den store bakke i Østre Anlæg, fordi sneen lå tykt overalt. Eller bare gå en snevejrstur rundt om Sortedamsøen eller ned ad Strøget i tusmørket og kigge på alle julelysene i granguirlanderne.”

Musikken, teksten og alle indspilningerne lavede hun i løbet af nogle få dage. Og så eksistererede ”Sne” i det skjulte lige indtil foråret 2020, hvor Pernille besluttede sig for endelig at få udgivet sangen.

Her kom hun via et musikforum i kontakt med den upcoming komponist og producer Cecilie Sadolin, som har givet Pernilles sang et final mix og mastering. En del af Cecilies mix er dog også foregået i Cecilies lejlighed, og dermed fastholdes det dogmeagtige koncept DIY i bedste lockdownstil.

Der står kvinder bag de skabende kræfter. Udover at Pernille selv har komponeret og indspillet alle instrumenter og vokaler, og Cecilie har stået for final mix og mastering, så har Pernilles lillesøster Ida Sejlund, der er grafisk designer, lavet grafikken til singlecoveret.

Om Pernille

Pernille Louise Sejlund er født 1979 i København.

Hun er komponist og sanger med en baggrund som uddannet “klassisk komponist” fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Hun har bl.a. modtaget Sonningfondens Talentpris, komponeret for både solister, kammerensembler og symfoniorkestre, lavet musik til kortfilm, teater og danseforestillinger samt arrangeret musik for forskellige popbands og bl.a. co-skrevet med Obi Klein fra danske Deekay og den prisvindende koreanske rapper E-SENS.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here