Eventyrligt soundtrack til stor, ny tv-serie satsning

0
675
Foto: Ewa Mos

Nana Jacobi er lyden af tv-serien “Elvira”. En varmhjertet, skæv og anderledes krimi-dramaserie om en kvinde, der gennemgår en transformation fra at være en tilbagetrukket, lettere passiv receptionist på en sexklinik, til en stærk og målrettet (anti)heltinde, der kæmper for at finde den forsvundne “Candy”.

Holdet bag serien forelskede sig fuldstændig i Jacobis sang “Hold Dit Hjerte Blødt” – som blev skrevet ind i seriens handling. Efterfølgende blev Nana Jacobi headhuntet til at skabe hele soundtracket; både nye sange og score.

Store stemmer

Udover Jacobis anmelderroste albumudgivelser, et par nummer 1 hits på P6Beat, en sang om Ramadan (skrevet med Isam B m.fl.), kender danskerne også Nana Jacobi fra hendes ihærdige arbejde for diversitet og bedre kønsbalance i dansk musikliv, bl.a via koncertprojektet HUN SOLO.

Nu har hun skabt soundtracket bag den nye, store TV-serie satsning ‘Elvira, som premierer på Viaplay 13. november. Her har hun endnu engang inviteret kvindelige kolleger med ind i spotlight. Eivør og Lucky Lo er således blandt nogle af de stemmer der medvirker på soundtracket, når albummet ‘Elvira Sange’ med 18 sange fra serien udkom den 25. november.

Filmsange

Nana Jacobi’s sange fletter sig ind og ud gennem hele tv-serien og bliver en slags medfortæller i historien. Et markant filmisk greb, som sætter en helt særlig stemning i serien, og som har kastet Nana Jacobi ud i den hidtil største opgave i hendes karriere. Hun har arbejdet på serien i et helt år, og fortæller om arbejdet med at skabe sangene:

“Det har været frisættende at kunne give slip på sig selv og skrive sange ud fra seriens hovedkaraktérer Elvira, Sixten og Køster. At forsvinde ind i deres følelser og dramatiske oplevelser, og indtage et andet perspektiv på verden end mit eget. Fiktions-sange er blevet mit nye yndlingsformat… ”

Nana Jacobi har været primær komponist og musikansvarlig på serien, og står bag sange samt score. Seriens originale sange, samt udvalgte dele af scoret er produceret af den unge fremadstormende producer Kristoffer Søndergaard, aka. Mary K, der også stod bag Jacobi’s album Magnet Sky. Producer og musiker Mads Demant har været producer på seriens nyfortolkninger af gamle, danske evergreens, samt enkelte dele af scoret. Nana Jacobi har desuden haft medansvar for såkaldt ‘source-musik’ (den musik der høres i baggrunden på seriens værtshuse, til fester, i køkkenradioen osv.), og har også her inddraget en lang række af kvindelige kolleger i soundtracket.

Filmscore

Udover de mange sange, har Nana Jacobi også været hovedkomponist for seriens score; den underlægningsmusik der strømmer under de fleste scener, En meget anderledes proces og disciplin end sangskrivningen. Nana fortæller:

“Processen med at udvikle lyd og kompositioner til en scene er så interessant. Komponisten kan bestemme om beskueren skal have sympati med karakteren og blive berørt, eller finde karakteren vildt creepy og blive bange for vedkommende. – Et konkret eksempel jeg sad med i processen. Jeg tror at de færreste tænker over, hvor meget
musikken reelt styrer deres oplevelse, når de ser film og tv. Halvdelen af fortællingen ligger jo vitterligt i lydsiden!” Man kan overveje om filmkomponister og tonemestre fejres nok, ha ha!”

Jacobi har skrevet 11 nye sange til serien. Derudover medvirker et lille udvalg af gamle, danske evergreens i nyfortolkninger, samt 6 sange fra Nanas seneste album Magnet Sky. Et album som blev modtaget i en stjerneregn fra anmeldere landet over, fik flotte playlisteplaceringer, stor mediebevågenhed og masser af radio airplay.

HUN SOLO

Nana Jacobi er meddirektør for det diversitetsfremmende og prisvindende musikprojekt HUN SOLO, som består af en koncertvirksomhed, et label (HUN SOLO Records) og en online platform (HUN SOLOCIETY). Nana driver HUN SOLO sammen med musiker Kirstine Stubbe Teglbjærg. HUN SOLO blev stiftet i 2016, og har vundet tre priser, herunder Tak Rock Prisen i 2020. En pris der gives til “en aktør der har gjort en ekstraordinær indsats for dansk musikliv”.
Nu teamer det lille idealistiske label HUN SOLO Records helt ekstraordinært op med Viaplay om udgivelsen af ‘Elvira’ soundtracket.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here