Nashville Nights International Songwriters Festival

0
1383

I sensommeren slår Odense byportene op for en helt ny festival – Nashville Nights International Songwriters Festival. En festival, der vil inspirere, underholde og motivere sangskrivere og musiklyttere på tværs af genrer, alder og landegrænser.

Mere end 60 danske og internationale sangskrivere og kunstnere finder i september vej til Danmarks midte for at give publikum en ny oplevelse af musikken – helt tæt på. I akustiske set-ups, i talks, i debatter og i writers rounds* på byens scener kommer vi helt tæt på sangskrivning og performance med unikke optrædender skræddersyet til festivalen.

2020-21s udfordringer med nedlukning og restriktioner har været en tørkeperiode for livemusikere og deres publikum. Med Nashville Nights International Songwriters Festival får vi en oase af musik, der tager os med helt ind i maskinrummet, fra sangskrivning til koncert. En festival-weekend, som forbereder sit første år med mulige covid-19 restriktioner in mente.

Festival med bredt udsyn

Med inspiration i – og opbakning fra – verdens største sangskriver festival Key West Songwriters Festival i Florida, sætter den odensianske festival barren højt og målsætningen er med årene at blive den største sangskriverfestival udenfor USA.

Sangskrivningen er i centrum, så selvom festivalen har taget sit navn med inspiration i countryens hjemby Nashville, kommer den genremæssigt også til at brede sig naturligt ud i både pop-, rock-, og indielandskaber, som i de seneste år alle i stadig højere grad lader sig inspirere af countrytraditionen.

Mange af de deltagende artister kommer og præsenterer deres værker i et setup, du ikke kan opleve andre steder. Det fulde program afsløres i løbet af de kommende uger, men de første navne på plakaten kommer her:

Lisa Ekdahl kommer med fuldt band og giver koncert. Craig Finn fra det Brooklynbaserede rockband The Hold Steady kommer og giver sin eneste europæiske solokoncert i 2021.

Jesper Binzer og producer Søren Andersen kommer med hver sin guitar og fortæller om deres musikalske samarbejde. Marcus Winther-John, som har skrevet sange for et væld af artister – fra Christopher til Peter Belli kan opleves i det importerede Nashville-format writers rounds, hvor man også kan møde mange af de største amerikanske stjerne-sangskrivere fra Nashville, bl.a. Dan Smalley, Bobby Pinson, Blue Foley, Kristen Kelly, Trent Tomlinson og Cheley Tackett.

Frontmanden i Tindersticks Stuart A Staples kommer og giver en unik koncert sat op specielt til festivalen.

Flere helt centrale sangskrivere i amerikansk country vil også dele ud af deres erfaringer i talks om fx co-writing, sangstrukturer og udgivelse.

Hvert år vil festivalen hylde en af de største sangskrivere. I år er det Leonard Cohen som hædres, og i den anledning samles Leonard Cohen Tribute band med solisterne Claus Hempler, Steen Jørgensen, Bjørn Fjæstad, Mike Andersen, Signe Svendsen og Sara Indrio i front.

Søndag aften går den canadiske singer-songwriter Martha Wainwright på scenen og slutter festivalen af med et liveshow med fuldt band.

Festivalen lægger stor vægt på også at give plads til vækstlaget og upcoming artister. Bl.a. er Lasse Storm, Baby Did A Bad Thing og Chasing Grace på programmet og Storms Pakhus lægger scene til nye vækstlags-talenter.

Det fulde program afsløres kort før billetsalget skydes i gang 4. juni. Der vil løbende blive offentliggjort navne og events via festivalens hjemmeside, Facebook og Instagram.

Det internationale afsæt og de mange udenlandske deltagere betyder, at en stor del af festivalens arrangementer kommer til at foregå på engelsk.

Writers rounds – fra Nashville til Odense

Festivalen vil hver eftermiddag og aften byde på flere writers rounds på Odenses spillesteder. writers rounds er en integreret del af livescenen i Nashville og er en showform, hvor to til fire sangskrivere er på scenen sammen. De spiller et antal runder, hvor de skiftevis spiller og fortæller om deres sange. På festivalen vil man kunne møde både danske, britiske og amerikanske sangskrivere i Writers rounds.

Nashville Nights International Songwriters Festival tog tilløb sidste år med en koncertrække, hvor amerikanske country-sangskrivere bragte Writers rounds til danske spillesteder under titlen Nashville Nights.

Initiativtager Stefan Mørk er blevet mødt af massiv interesse fra amerikanske artister og sangskrivere for at deltage både i turneen og festivalen, og sammen med et udvalgt hold af sangskrivere fra Nashville tager han en turnérunde mere i Danmark i maj måned som optakt til festivalen.

Odense sætter alle scener til

Stefan Mørk er i dag bosat i flere forskellige lande, men han er opvokset på Fyn, så det var naturligt for ham, at søge til Odense, da han skulle finde festivalens hjemby.

Odense har et bredt udvalg af spillesteder og kulturscener både indendørs og udendørs og med placeringen midt i landet er det et perfekt sted for sangskriverfestivalen at lægge sig. Odense Kommune bakker op om og festivalen, og i Odense ser man ingen grund til at lægge en dæmper på en kultursatsning, til trods for en lang corona-nedlukningsperiode.

”Vi trænger alle til at få livemusikken tilbage på scenerne, og det kommer Nashville Nights International Songwriters Festival i høj grad til at give os med både lokale, nationale og internationale gæster. Kunsten at skrive en sang, der rører andre eller instinktivt sætter sig fast i øregangen, er en vigtig del af vores kulturliv. For det giver os noget at være fælles om i vores oplevelser med musikken. Derfor er det stort, både for Odense og musikmiljøet, at vi nu afholder den største sangskriverfestival, der nogensinde har været i Danmark”, siger borgmester Peter Rahbæk Juel.

Posten, Dexter, Magasinet, Frølageret, Studenterhuset, Anarkist, GASA, Storms Pakhus og en udendørs teltscene med navnet The Circus lægger rammer til alle festivalens events.

Storms Pakhus kommer til at huse en scene for nye talenter, festivalens reception, VIP Lounge og merchandisesalg.

MusicFever Association International Songwriter Award

Det er foreningen MusicFever Association International, der står bag festivalen. Ligesom man hvert år vil hædre en af de helt store sangskrivere med en koncert, vil foreningen hvert år også sætte fokus på et nyere navn med uddelingen af en Songwriter Award. Prisen gives til et band eller en artist, som anerkendes for deres talent, indsats og originalitet.

Billetsalg

Rammerne for festivalen i år er sat ud fra de covid-19 restriktioner, vi kender fra efteråret 2020.

Billetsalget åbnede 4. juni for køb af festivalpas til alle tre dage. Når man køber billetten opfordres man samtidig til at vælge, hvilke arrangementer, man vil deltage i. På den måde sikrer festivalen, at man kan overholde mulige restriktioner, og at ingen går forgæves.

Det vil stadig være muligt spontant at søge til events, man ikke har booket på forhånd, men der er man altså ikke sikret plads.

Den 18. juni åbnede der for salg af enkeltbilletter til events med ledig kapacitet.

Grundet mulige restriktioner er der kun et begrænset antal festivalpas i salg, så publikum opfordres til at sikre sig deres billet og reservere pladser hurtigst muligt.

For yderligere info:
www.nnisf.org
www.facebook.com/NashvilleNightsDenmark
Instagram: @nashvillenightsdenmark

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here