Færøske Lea klar med video til Higher

0
1397

Lea Kampmann debuterede i 2017. Året efter blev hun kåret som Årets Artist på Færøerne. Nu er Lea klar med en helt ny single, og klar til at møde publikum udenfor de smukke øer mod nord. 

Higher er blevet til i Leas lejlighed i Tórshavn, og sangen er produceret i samarbejde med hip-hop producer Per Ingvald Højgaard.

Lea Kampmann er egentlig klassisk opdraget, med violinen som første instrument. Men sangskrivningen viste sig at blive hendes kreative frirum, og hendes hjemland, Færøerne, blev en tryg og inspirerende ramme at udtrykke sig i.

Med den nye single Higher, tager Lea skridtet videre. Hendes udtryk er enklere og stærkere end før, og så har hun inviteret hip-hop producer Per Ingvald Højgaard med ind i processen.

Det har gjort Higher til en alternativ popballade med insisterende beats og drømmende lyd.

”Higher er en ærlig beskrivelse af den angst jeg oplevede, da jeg for første gang var i et længerevarende forhold. At være så tæt på én, at lære én så godt at kende og at lade en anden se alle sider i mig, gjorde mig utrolig sårbar, og meget bange for at miste. En angst der voksede sig større i takt med hvor meget opmærksomhed jeg gav den. Higher fortæller historien om angsten, der vokser og vokser. Om angsten, der er svær at standse igen.”, forklarer Lea.

Lea er opvokset både i Danmark og på Færøerne. Efter gymnasietiden i København, flyttede hun tilbage til Tórshavn, hvor hun for første gang fandt mod til at vise og spille sin egen musik for andre. I 2017 debuterede hun på det færøske selskab Tutl, og EP’en Common Blue sikrede hende nomineringer til Faroese Music Awards i fire kategorier, hvoraf hun vandt prisen som Årets Artist.

Den nye single Higher udkom via Tutl på alle digitale platforme 15. maj.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here