FEATHER MOUNTAIN udgiver nyt Alzheimer-tematisk album

0
470
Foto: Kim Song Sternkopf/HeartMatter Artwork

Efter en stribe singler og musikvideoer udsender det danske progressive metal-orkester FEATHER MOUNTAIN i dag sit andet album “To Exit A Maelstrom”. På albummet italesættes det at miste en af de nærmeste til den langsomt forvitrende sygdom Alzheimers og samtidig at søge sjælefred og opnå nye perspektiver på livet.

Albummet er en ambitiøs videreudvikling af FEATHER MOUNTAINs karakteristiske progressive metal, som på nuanceret vis indeholder både det komplekse og det ligefremme, det tunge og det lette, altid med en distinktiv, melodisk fornemmelse. 

I anledning af albumudgivelsen udtaler FEATHER MOUNTAIN:

“To Exit a Maelstrom” er resultatet af to års hårdt arbejde og selvransagelse. Albummet er en manifestation af en krævende og vanskelig tid i vores liv, hvor vi mere end nogensinde før har haft brug for hinanden og musikken. Vi er taknemmelige for den store interesse for albummet, vi har oplevet allerede nu, og vi har et brændende ønske om, at vores fortælling om tab kan ræsonnere hos andre og give en fornemmelse af nærhed, forståelse og håb for en bedre fremtid.”

FEATHER MOUNTAIN spiller live i aften på et udsolgt Ideal Bar i København sammen med Deadnate, næste måned gæster de den store hollandske prog metal-festival ProgPower Europe, og bandet kan snart annoncere en stribe nye koncertdatoer.

FEATHER MOUNTAIN blev dannet i 2017 og har fra starten arbejdet målrettet på at skrive musik, der gør brug af det hårde fra metalmusikken og det drømmende fra den alternative rock. Som bandnavnet FEATHER MOUNTAIN illustrerer er netop kontrasterne og nuancerne centrale for orkestret, som søger at sætte lyd og billeder på tilværelsens dualisme og kompleksitet i hele sin musikalske totalitet.

FEATHER MOUNTAIN debuterede i 2019 med albummet “Nidus”, hvormed de gav sit eget personlige, nuancerede bud på nyere progressiv metal, alt imens de lyrisk set beskæftigede sig med eksistentielle tematikker omkring sygdom og krop i et symbolsk, metaforisk sprog. Med debutalbummet fulgte der koncerter, før pandemien i 2020 besværliggjorde turnevirksomhed, men det lykkes bandet at spille en række shows, herunder Progspace’s online event og Copenhagen Metal Fest 2021. 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here