Hvordan ville det lyde, hvis det anmelderroste rockband Fribytterdrømme slog sig sammen med produceren Eloq? Hør resultatet, på singlen “Drømmesyn”.
“Drømmesyn er startskuddet til noget nyt for Fribytterdrømme”, lyder det lidt gådefuldt fra forsanger Lau IV Pedersen. På nuværende tidspunkt vil han dog ikke afsløre mere om samarbejdet med produceren og dj’en Eloq (AvAvAv, The Minds of 99 m.fl.), som har produceret bandets kommende single.
Det er første gang Eloq er med på producerholdet, og ifølge bandet har han føjet en ekstra dimension til det lydbillede, som de efterhånden er kendt for at ruske op i fra udgivelse til udgivelse.
Med på producerteamet er også Anders Hvass fra The Entrepreneurs, som også befandt sig bag pulten på bandets 2021-album “Ikke Bange For At Dø, Men Rædselsslagen For At Miste Livet”, der blev fremhævet som en af årets bedste udgivelser af flere anmeldere.
“Drømmesyn” er med andre ord bandets første udspil siden albummet, og ifølge forsangeren er det en sang “der veksler mellem det introverte og ekstroverte følelsesliv, hvor der er plads til både undersøgelsen og udlevelsen af sig selv.“
“Vi er de voksne nu”
Hvorimod bandets tidligere udgivelser har haft et fokus på det æstetiske i lyrikken, er det tematiske omdrejningspunkt på det nye udspil fra Fribytterdrømme mere inspireret af samfundets strømninger. Sangen handler nemlig om de nye generationers oprusken i
identitetspolitikken, som bandet føler sig påvirket af. Det har givet inspirationen til den indre rejse, teksten beskriver.
“Vi nærmer os midten af 30’erne, så det er os, der er de voksne nu, og det ligger der et væsentligt ansvar i. Vi befinder os i en tid præget af nye strømninger, der også trækker og flår i os. Ikke-materielle ting som klima, seksualitet og identitet er langt højere på dagsordenen, og det er vi som band utroligt inspirerede af.”
“Som generation har vi et ben plantet på to sider af et årtusinde – vi er børn af 90’erne men Fribytterdrømme og Eloq samarbejder på ny single voksne af 00’eren. Vi er opvokset i en tid, hvor rammerne er blevet friere og friere til at udfolde sig mere, men det kan også være forvirrende at agere i. Men ikke desto mindre har vi lyst til undersøgelsen”, lyder det.
“Er det en sang om flydende seksualitet på tværs af køn? Ikke nødvendigvis, men vi har som mennesker godt af at blive udfordret på vores vanetænkning, og det er nok sangens kerne”, lyder det afslutningsvis fra Lau, der kan opleves sammen med resten af Fribytterdrømme i Den Grå Hal den 5. november.