Fribytterdrømme udsender eftertænksom single og annoncerer nyt album

0
845

Med den rå, genreomskiftelige og hudløst ærlige single ”Morgenstjerner” viser den danske rock-konstellation Fribytterdrømme, at de har udviklet sig som sangskrivere.

Samtidig varsler bandet om nyt album, der rager dybere ned i følelsesregistreret end nogensinde før, og som er produceret i samarbejde med Anders Hvass og Rune Rask.

Den danske trio Fribytterdrømme er klar med et nyt album, som meget sigende har fået titlen “Ikke bange for at dø, men rædselsslagen for at miste livet” – en titel, der også indgår som frase i førstesinglen ”Morgenstjerner”.

“Morgenstjerner er en slags ouverture til hele pladen, der kan beskrives som et sadomasochistisk dyk ned i viljen til at mærke livet. Det er ikke altid lige let at være til, men solen står som regel altid op igen. Spørgsmålet er, om du har ladet dig forme af de knubs, du får undervejs på den her forunderlige rejse, der er dit liv,” udtaler forsanger Lau I. V. Pedersen.

De nye udgivelser skildrer således den helt intense oplevelse af følelseslivet kombineret med et par narkotiske referencer eller forløb – som det altid har været tilfældet i fribytternes DNA.

“Der arbejdes i to yderpunkter: Det maniske ekstatiske og det depressive, men dog eftertænksomme.”

Pladen er skrevet i samarbejde med Anders Hvass (The Entrepeneurs) og Rune Rask (Suspekt), der har indtaget rollerne som fjerde og femte medlem af bandet i indspilningsprocessen. Den er ligeledes mixet og mastereret af Rune Rask, der for alvor har taget fribytterne under vingerne hos Tabu Records og været med til at skabe fribytternes udtryk anno 2021.

”Manden kan lave bas og beats som ingen andre. Vi var meget inspirerede af samples og de langsomme beats i starten af skriveprocessen. På den baggrund var Rune Rask det oplagte valg. Undervejs har vi dyrket en fælles kærlighed til 90’er trip hop, som jeg syntes skinner igennem på pladen.”

Singlen ”Morgenstjerner” er ude den 19. februar.

Albummet “Ikke bange for at dø, men rædselsslagen for at miste livet” udkommer den 9. april.

I forbindelse med album-release spiller Fribytterdrømme koncert i VEGA den 24. april.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here