Trine Lyngvig – “No Shore Without the Sea”

0
870

Den danske sangerinde Trine Lyngvig er klar med sin debut-EP ”White Bird”, hvor hun sætter hele følelsesregistret i spil på baggrund af sin skilsmisse. Første single ”No Shore Without the Sea” er et mentalt turning point, serveret på storladne lydflader og en bund af melankoli.  

”No Shore Without the Sea” udkom den 10. september 2021. 

Musikken er skrevet med den samme drivkraft og melodiske intensitet, som man finder det i Chopins klassiske repertoire. Det er følelsesladet og melankolsk med fokus på stærke melodier og temaer. Alt er skrevet ved klaveret eller guitaren med den simple sangskrivning som grundelement. Herefter er der skabt en varm og autentisk lyd, en støvet vibe, som sangskriveren Trine Lyngvig beskriver som at ”kravle ned i en bukselomme af velour”. 

Udgivelsen er skrevet under Trines skilsmisse, og de enkelte numre skildrer hver deres punkt i hendes bearbejdelsesproces. Om nummeret udtaler hun: 

“Jeg fik pludselig et syn – en slags visuel manifestation af min sorg. I synet lå jeg på maven på bunden af havet, ovenpå mig sad en skikkelse uden ansigt eller kendetegn. Nogen eller noget havde sat sig ovenpå mig, og jeg kunne ikke kæmpe imod mere. Så jeg gav slip. Det blev et vendepunkt for mig. Det var dér, jeg accepterede sorgen og begyndte at leve med den, i stedet for at kæmpe imod den.” 

Titlen fortæller et positivt budskab, der bryder gennem sorg tilstanden: giv slip og lad sorgen sætte dig fri. Selvom du ligger på bunden af havet, kommer du i land igen på et tidspunkt: 

“Der findes ikke noget hav uden vand, der findes ikke nogen kyst uden et hav”.

”No Shore Without the Sea” og hele den kommende EP er produceret af Christian Ki (Matilde Falch, Ki/West, Death Valley Sleepers). 

Trine Lyngvig udgiver EP’en “White Bird” den 29. oktober 2021. 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here