Cindy Chiche udgiver “Friend Breakup”

0
673

I foråret var hun aktuel med singlen “DriveThru”, der tog Upcominglisten på P3 med storm. Nu er den dansk/franske sangerinde klar med den dansevenlige single “Friend Breakup”, der udkom den 9. september 2022. En sang der dykker ned i de skrøbelige følelser, der følger med bruddet på et venskab.

Den dansable single “Friend Breakup” er produceret af Malthe Guldberg (Emil Stabil, Theresa Rex, Elias Boussnina) og Simon Kavi (Emil Henrohn, VILMA), og er skrevet af Cindy Chiche og Amea (Emma Amalie Jensen). Sangens skelet er bygget op omkring en blid akustisk guitar, der akkompagnerer Cindy Chiches bløde vokal, der lystigt skifter mellem engelsk og fransk, hvilket efterhånden er blevet hendes kendetegn:

“Is my Friday invitation on hold? Ou c’est ta façon de dire au revoir. J’ai entendu des rumeurs que tu m’as remplacé”, lyder det i broen, som betyder “Er min fredags invitation på vej? Eller er det din måde at sige farvel på? Jeg har hørt rygter om at du har udskiftet mig”

Et tekststykke, der understøtter den sorg og forvirring der følger med et brud på et venskab. Det franske afspejler sig også i Cindy Chiches coverart og promovideo, der er skudt i Nice, hvor hun er født og opvokset og bl.a. skrev debutsinglen “Lose Control”.

Selvom sangen byder op til dans, står teksten i kontrast til lydbilledet og afspejler et mere sårbart emne. Cindy Chiche er ikke bange for at stille sig kritisk over for relationer og bruge netop det i sin sangskrivning. “Friend Breakup” er ingen undtagelse. “Do friends break up?” spørger Cindy Chiche flere gange gennem sangen. Et breakup er ofte noget, vi kobler sammen med bruddet på en romantisk relation. Derfor kom det også bag på sangerinden, da hun fra den ene dag til den anden blev droppet af sin bedste veninde fra gymnasietiden. For er venskaber ikke netop de relationer, som vi bør kunne læne os tilbage i og stole på?

“Da jeg var yngre, blev jeg rigtig ked af det, hvis jeg følte, at nogle ikke kunne lide mig. Gennem årene har jeg dog fundet ud af, at det er langt federe at have nogle få venner tæt på. Nogen jeg ved, at jeg kan regne med. Venner der kun kommer til dig, når det hele brænder, er altså ikke værd at holde på”, siger Cindy Chiche.

Du har formentlig allerede hørt Cindy Chiches musik på blandt andet P3 og P4 eller stødt på hende på New Music Friday Denmark. Senest har Upcominglisten på P3 haft “DriveThru” i rotation, hvor Cindy Chiche lå solidt på listen i den maksimale periode af fem uger. Derudover er hun trofast blevet spillet af Vidundergrunden med både “DriveThru”, “Like the Boys” og “Download & Delete”.

Du kan høre “Friend Breakup” på alle streaming platforme.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here