Hårdtarbejdende duo vinder Rødovre Musikpris

  0
  1625

  Det bliver fløjtenisten Michaela Hansen og klarinettisten Louise Mogensen, der sammen kalder sig for Ventus, der vinder Rødovre Musikpris og de 50.000 kr., som følger med. Prisen bliver uddelt ved den traditionsrige nytårskoncert i Kulturhuset Viften i Rødovre søndag den 6. januar 2019.

  ”Michaela og Louise har arbejdet hårdt for at komme dertil, hvor de er i dag. Det gælder selvfølgelig musikken, hvor de er sublime og konstant søger nye udfordringer. Men de har også arbejdet hårdt ved siden af for at kunne betale for undervisning og rejser til musikkonkurrencerne. Prisen opmuntrer forhåbentligt Ventus til at fortsætte deres flotte udvikling”, siger Rødovres borgmester Erik Nielsen.

  Sammen med Rødovre Musikpris følger et honorar på 50.000 kr., som skal anvendes til en studierejse uden for landets grænser.

  ”Vi er meget taknemmelige og stolte over at modtage prisen. Vi drømmer om at tage til New York og få undervisning af en af de største klarinettister i verden, som har skrevet musik til en duo som os. Den drøm kan vi få opfyldt nu. Derfor kommer prisen til at udvikle os og gøre os dygtigere, så vi kan stå endnu stærkere i de næste musikkonkurrencer”, siger Louise Mogensen fra Ventus.

  Det ambitiøse ensemble har kun spillet sammen i to år, men har allerede gjort sig bemærket på både den nationale og internationale musikscene. De har vundet priser ved adskillige store musikkonkurrencer, bl.a. 2. prisen ved P2’s Kammermusikkonkurrence, i øvrigt som det eneste danske ensemble i finalen.

  “Ventus formår at gøre den klassiske kammermusikform til en nutidig og vedkommende oplevelse. Både øjne og ører bliver stimuleret, når duoen tryllebinder med deres sammenspil. Som var de to siamesiske tvillinger holder de lytteren fast, mens tonerne fra deres fine, slanke instrumenter stiger til vejrs og bliver til én bevægelse”, siger Max Artved, der er Træblæserprofessor på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

  Fakta

  Årets prisvinder: Ventus

  Ventus består af Michaela Hansen på fløjte og Louise Mogensen på klarinet. De har begge spillet i Rødovre Concert Band.

  Duoen debuterede i maj 2017 i Osaka, Japan, ved The Ninth Osaka International Chambermusic Competition, hvor de placerede sig blandt de 9 bedste ud af 239 ansøgere fra hele verden. Siden har Ventus vundet priser ved adskillige store musikkonkurrencer:

  • 3. prisen ved International Music Competition Luigi Nono i Torino, Italien
  • 2. prisen i P2’s Kammermusikkonkurrence i København.
  • 3. prisen ved The 3. Berlin Rising Star Grandprix.
  • 2. prisen ved Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums solistkonkurrence.
  • Senest vandt duoen 1. prisen i Busan Maru International Music Festival Concerto Competition.

  Fakta om Rødovre Musikpris

  Rødovre Musikpris uddeles af Rødovre Kommune og Rødovre Centrum i fællesskab. Rødovre Centrum bidrager med 25.000 kr. og Rødovre Kommune med 25.000 kr.

  Formålet er at påskønne yngre udøvende musikere med et kontant beløb, der kan tjene som belønning og opmuntring til en videre udvikling inden for dansk musikliv.

  Dommerkomitéen, der har valgt vinderen af Rødovre Musikpris, består af borgmester Erik Nielsen, marketingsdirektør Charlotte Andersen fra Rødovre Centrum, Max Artved fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium samt prorektor Søren Kjærgaard, Det Rytmiske Musikkonservatorium.

  De seneste modtagere af Rødovre Musikpris er:

  2018: Rødovre Concert Band

  2017: Sangerinde Rezwan Farmi

  2016: Fløjtenist Joachim Becerra Thomsen

  2015: Trompetist Victor Koch Jensen

  2014: Jazzguitarist Mads Christiansen

  2013: Sangerinde Ida Kudo Høffding

  2012: Mundharpespiller Mathias Heise

  2011: Sangerinde Aura Dione

  2010: Klassisk violinist Vera Panitch

  2009: Tværfløjtenist Kenny Aaberg Larsen

  2008: Komponist og sanger Mette Damm

  2007: Fagotspiller Magnus Koch Jensen

  2006: Musiker og sanger Vicky Singh

  2005: Kira and the Kindred Spirits

  2004: Singer-songwriter Teitur

  2003: Duoen Haugaard & Høirup

  2002: Trompetist Maja Markert

  2001: Violinist Nikolaj Znaider.

  EFTERLAD ET SVAR

  Please enter your comment!
  Please enter your name here