Elo Kay udgiver singlen “Ghost”

0
770

Rapperen ELO KAY er klar med sin singlen “Ghost” forud for det længe ventede debutalbum. Sangen, som lander d. 26. marts, flankeres af en imponerende musikvideo, som er optaget på Gammel Estrup Slot. “Ghost” handler på mange måder om den modgang, den unge rapper har oplevet, siden han som 11-årig flyttede fra Zambia til Danmark.

Historien om ELO KAY er nemlig på mange måder historien om gentagne gange at blive ramt af et lyn fra en klar himmel, men det er også fortællingen om at rejse sig fra asken og genfinde lysten til livet gennem musikken og troen på Gud.

Siden Elo Kay deltog i Karrierekanonen tilbage i 2018 har han haft fart på. Indtil videre har karrieren budt på optrædener på nogle af landets største festivaler, og for nylig omtalte det amerikanske rapmagasin Rapzilla ham som én, man skulle holde et vågent øje med – som den første danske rapper nogensinde vel at mærke. Men livet og karrieren har ikke været uden et par alvorlige bump på vejen for det unge multitalent.

Som ung dreng troede Peter Mwabala, som er Elo Kays borgerlige navn, egentlig, han skulle være fodboldspiller. Talentspejdere fra hele landet strømmede til det lille træningsanlæg i den sønderjyske by Vejen for at kigge på det lovende talent, alle talte om. En brækket fod skulle dog vise sig at sætte en stopper for en ellers lovende fodboldkarriere. Den oplevelse tog på mange måder pusten fra Peter, der havde fundet både tryghed og selvtillid i fodbolden, siden han kom til Danmark fra Zambia som 11-årig.

Det var dog ikke sidste gang, Peter skulle stå på tærsklen til noget stort og få vendt op og ned på sit liv som et lyn fra en klar himmel.

Sangen ‘Ghost’ handler nemlig også om en oplevelse, Peter havde nogle år efter, han havde fundet vejen ud af den depressive periode, som han beskriver ramte ham efter fodbolddrømmen brast.

Med næb og klør

Midt i musikkarrierens hidtil travleste periode, hvor Peters musik havde fundet vej til radioen, og finalerunderne i Karrierekanonen spidsede til, fandt han pludselig sig selv liggende på gulvet derhjemme i sit kontor. Tårerne strømmede ned af kinderne, og det var som om, al den lykke, der havde ophobet sig i ham, forlod hans krop. Alt blev tomt. Midt i karrierens stejlest opadgående kurve stod kroppen pludselig af og fortalte, at han blev nødt til at tage stressen alvorligt. Selvom Peter var på sporet af alle de ting, han havde kæmpet for med næb og klør, siden fodboldkarrieren sluttede, var det som om, kroppen ikke ville med. Han havde ikke lyst til noget som helst.

Elo Kay er ikke nogen helt almindelig rapper. Som videoen til “Ghost” viser, både rapper og taler han åbent om sit forhold til Gud, og det var især troen og fællesskabet i den apostoliske frikirke i Kolding, der hjalp ham tilbage på sporet af den lovende musikkarriere, hvor artister som Kendrick Lamar og Chance The Rapper står som de største inspirationskilder for Elo Kay.

“Ghost” handler netop om de spøgelser, alle kan have i deres sind. De stemmer, der kan ophobe sig i ens hoved og er klar til at ramme en, når man viser svagheder”, siger Peter og henviser til sangens første vers, der handler om at bryde med de dårlige tankemønstre, der kan opstå i ens hoved, når man er vokset op med voldsomme oplevelser med racisme og de mentale mén, det ofte fører med sig.

I dag er Elo Kay igennem det værste og er derfor klar til at genoptage forfølgelsen af drømmen om at gøre musikken til en levevej. Samtidig er han er utroligt bevidst om risikoen for tilbagefald, hvorfor han holder stædigt fast i de ting, der hjalp ham ud af kriserne: Troen, fællesskabet i kirken og forholdet til hans kone.

Ifølge Peter, er det vigtigste skridt på vejen tilbage mod lykken at lære at tale højt og åbent om sine spøgelser, og det gør han i høj grad på debutpladen, som bl.a. kommer til at indeholde “Ghost”. Selve videoen indeholder også nummeret “Big Bad Wolf”, som allerede er udgivet.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here