HEATHAZE debut

0
870

HEATHAZE er et musikalsk projekt/band fra 2020. Men faktisk har det rødder længere tilbage og er historien om hvordan venners venner bliver venner og finder en fælles interesse i musikken. Et fælles ønske om at udtrykke sig gennem musik. Men samtidig også ønsket om at gøre det hele med en professionel tilgang.

HEATHAZE’s to medlemmer Lukas Hagstrøm og Frederik Kjøller møder hinanden første gang i 2012. På deres respektive ungdomsuddannelser støder de på hinandens barndomsvenner. Gennem de næste par år støder de oftere og oftere på hinanden. De opdager at de har mange fælles interesser især musikken. Dette ender til sidst med endeløse aftener, hvor musikken kommer i fokus.

De finder hen af vejen ud af, at selvom de musikalsk har et forskelligt udgangspunkt, så kan de mødes på midten. Midten er lige der i
garagen, hvor de med distortede guitare er skruet op på max tør synge om deres følelser, og tør jage den gode melodi. Vi skal frem til 2020, før de får taget sig sammen og siger til hinanden: NU LAVER VI VORES EGEN MUSIK.

Lukas har primært spillet trommer før i tiden, men med en akustisk guitar og en blok begynder han at skrive tekster. Ret hurtigt kommer en del sange til live. Frederik har spillet guitar det meste af sit liv. Hans passion for musik kom også til udtryk i form af produktion af elektronisk musik og forskellige beats. I takt med Lukas går i krig med sangskrivning, går Frederik i gang med at få gang i sit hjemmestudie, der havde stået en anelse stille i nogle år.

I stedet for at starte et band med flere medlemmer beslutter de to sig for at gøre det til et tomandsprojekt. Et ambitiøst projekt, med en 100 % DIY tilgang til alt. De vil selv have en finger med i alt, hvad der omhandler HEATHAZE. Det skal være en samlet pakke, de kan være stolte af. Så udover selv at skrive, indspille og producere musikken, tager de sig også af bandets visuelle udtryk. Alt lige fra albumcoveret, til udtrykket på de sociale medier og videoer.

Rent musikalsk er der hentet inspiration hos bands fra de sene 90’ere som fx weezer og R.E.M. Det er rockmusik med en melodisk tilgang. Der bliver sunget om livet, som medlemmerne ser det her og nu. Teksterne omhandler alt fra at tage sig tid til tingene, til egoisme, afsavn og kærlighed.

Pladen er lavet af HEATHAZE selv og til HEATHAZE selv i første omgang. Om andre hopper på må tiden vise. Vi er i gang, så må vi se, hvor det bærer hen.

Albummet udkom digitalt den 23. april 2021 på bandets eget selskab Broken Knob Records.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here