Østkyst Hustlers giver koncert på Kulturværftet 9. november

0
1716

Med et groovy funk-orkester i ryggen og et bagkatalog fyldt med massive hits er de tre hiphop-pionerer Jazzy H, Bossy Bo og Nikolaj Peyk fra legendariske Østkyst Hustlers klar til at manifestere deres solide renommé som et af landets bedste live-acts, når de den 9. november fyrer op under festen på Kulturværftet.

Efter en længere pause ramte Østkyst Hustlers’ længe ventede fjerde album gaden i foråret. Herefter har programmet stået på masser af koncerter i hele landet. Noget, de tre raplegender har glædet sig sindssygt meget til:

”Vi har Danmarks fedeste publikum”, siger Peyk. ”De gamle fans er blevet voksne, og en hel ny generation er kommet til. Alle rapper med og går amok, når vi spiller”.

Selvom der naturligvis er nye sange på tapetet, bliver publikum ikke snydt for klassikere som Han får for lidt, Håbløs og Hustlerstil. Som Bossy siger: ”For os handler det om at lave en fest, og hvis vi sender publikum hjem uden hæse stemmer og ømme ben, så har vi ikke gjort vores job ordentligt”. Jazzy nikker og tilføjer: ”Det er heldigvis ikke sket endnu”.

Nikolaj Peyk, Bossy Bo og Jazzy H begyndte deres samarbejde i 1993. De tre havde tidligere lavet musik hver for sig. Nikolaj Peyk som sangskriver og producer i MC Einar, Bossy Bo som rapper i Flopstarz og Jazzy H som legendarisk freestyle-rapper i den danske hiphop-undergrund.

Trioens første samarbejde var rap-radioføljetonen Bo han hadede ikke julen, men det var tæt på til DRs Børneradio. På dette tidspunkt havde drengene endnu ikke fundet på et bandnavn. Det kom nærmest ved et tilfælde i 1995, da de indspillede deres næste rap-radioføjeton – en 78 minutter lang musikalsk roadmovie med arbejdstitlen Østkyst Hustlers. Da den skulle udgives på CD, satte Børneradio et klistermærke på coveret med påskriften Verdens Længste Rap. Folk kunne jo lige så godt få at vide, at dette var en verdensrekord. CD’en blev et uventet stort hit, og selv de gæveste jyder lærte hurtigt at rappe med på linjer som ”Hvorfor er det hele bare så ufedt i Jylland?”. CD’en røg på hitlisterne, men nu manglede aviserne et bandnavn og en albumtitel. Bandnavnet blev Østkyst Hustlers og titlen blev Verdens Længste Rap. Og fra da af var Nikolaj Peyk, Bossy Bo og Jazzy H bedre kendt som bandet Østkyst Hustlers.

Op gennem 90’erne fortsatte Østkyst Hustlers med at dominere dansk musik og spille koncerter på landets største scener. Østkyst Hustlers har vundet et utal af priser. Blandt andet har de modtaget i alt 9 Danish Music Awards. I dag er livet som pladeproducerende musikere er sat på vågeblus, men på scenen er Østkyst Hustlers stadig et af landets mest energiske live acts. Man har vel hustlerstil.

Praktiske informationer:

Tid: 9. november 2018 kl. 20.00

Sted: Kulturværftet / Store Scene, Allegade 2 i Helsingør

Billetter: 270 kr. på www.kuto.dk

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here