Helena Gao udsender eksperimenterende popsingle

0
2420

Den danske sangskriver Helena Gao kan nu præsentere sin debutsingle “Cybergirl”. Nummerets genreblandede elementer er et billede på dansk-kinesiske Gao’s rodløse barndom. Singlen er en forløber til debut-EP’en Extended Adolescence og udsendes med en indie-vibet DIY-video.

Helena Gao’s musik er afsøgende og eksperimentel i en poppet setting. På sin nye single “Cybergirl” demonstrerer hun, hvordan det musikalske og lyriske univers er en personlig afspejling. Om singlen udtaler Helena:

“Cybergirl er en fortælling fra hverdagens internet-stalking. Sociale medier giver adgang til, at alle kan få et blik ind i alles liv, og man har det altid ved hånden. Man kan sidde på ekstremt meget information uden overhovedet at skulle stå til ansvar over for det menneske, hvis privatliv man gennemgår. Denne fortælling undersøges også i produktionen, hvor den akustiske og velkendte instrumentation langsomt bevæger sig over i noget mere syntetisk, i takt med at Cybergirls egen forbindelse til den virkelige verdens normer forsvinder.”

Den smukke inderlighed i nummeret og den skæve produktion giver et billede på modstridende elementer i Helenas liv: Som barn forsøgte hun at passe ind og ville helst ikke konfronteres med sit kinesiske ophav. Det mindede hende om, at hun blev set som anderledes, hvilket var frustrerende, da hun gik meget op i andres opfattelse af hende. Men nu bruger hun musikken til at bryde med idéen om det perfekte menneske, der inderst inde er forfængeligt og usikkert:

“Den pæne pige er træt af at opretholde en facade, og viser sit ødelagte selv gennem små revner i sin opførsel.”

Med “Cybergirl” følger en DIY-musikvideo, hvis æstetik er gammeldags og indie-vibet, og som i sin særegenhed giver et billede på den unikke artist, Helena Gao er. På den kommende EP Extended Adolescence udforsker Helena sit følelses- og tankeregister, og man mærker både stemmen af generation Z og en barndommens illusion, der opløses gennem teenage-årenes følelse af ensomhed.

Debutsinglen “Cybergirl” udkommer den 30. oktober 2020.
EP’en “Extended Adolescence” er på gaden den 20. november 2020.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here