“Jeg håber at solen vil skinne”

0
952
Foto: Annette K. Nielsen

Den prisvindende komponist og sangerinde Kristina Holgersen er klar med en ny single, født og skabt i et unikt samarbejde med succesforfatter Leonora Christina Skov. “Jeg håber at solen vil skinne” er andet udspil fra det kommende album “Kapow Goodbye (tak & undskyld)”, som udkommer 7. maj.

Mens første single “Hvis vi ikke taler om det” var klippet ud af Leonoras selvbiografiske bestseller “Den, der lever stille”, er “Jeg håber solen vil skinne” sat sammen af ord fra opfølgeren, som har fået titel efter Kristinas første sang, “Hvis vi ikke taler om det” (bogen udgives 22. april).

“Jeg håber solen vil skinne” er sat i et lyst popunivers, hvor Kristina med elegant lyrisk enkelhed skaber et komplekst billede af bevægelse – den på en gang geografiske, tidslige og emotionelle bevægelse.

Singlen har en ganske unik gæst med på lydsiden: en samplet banjofrø. Teksten til “Jeg håber at solen vil skinne” er skabt af en passage i Leonoras nye bog, som involverer hendes kone Annette K. Nielsens videnskabelige arbejde med lyde, bl.a. i naturen. Fascinationen af banjofrøen og dens musikalitet har fundet vej ind i både tekst og lyd på Kristinas sang:

En banjofrø fylder mit øre med en enstrenget lyd et større frøkor chiller ved et vandhul siger du “Jeg håber solen vil skinne”.

Sangen er ligesom de øvrige sange på det kommende album indspillet over to uger i en række af late night sessions. Kristina og Leonora har ønsket at give sangene en analog, organisk artpop-lyd, hvor arrangementerne er improviseret frem i studiet i samarbejde med Line Felding (Cody), Kasper Kaae (Cody), Mikkel Reumert Damgaard (Love Shop) og Mads Brinch Nielsen (Bisse, Folkeklubben) og færdiggjort med mindst muligt efterarbejde.

Kristina og Leonoras respektive arbejde med musik og manuskript har influeret hinanden undervejs.
“Kristina har bedre blik for mine gode sætninger, end jeg selv har, og efterhånden som numrene er blevet til, har jeg indskrevet mange af hendes klippede sætninger fra “Den, der lever stille” i “Hvis vi ikke taler om det”. Vores første møde, det spirende samarbejde og sangenes tilblivelse er også en del af min romans nutidsplan, så Kristinas musik er en lige så integreret del af mit værk, som min litteratur er af Kristinas”, fortæller Leonore.

Det unikke samarbejde mellem de to markante kvindelige kunstnere fødtes i 2019, da de blev sat sammen på SPOT Festival til en fælles snak om at skabe litteratur og musik ud fra erindringsstof med den andens kunstart som inspirationskilde. Leonora er meget inspireret af musik, Kristina af litteratur. Det møde udviklede sig til en fælles turnérække og et unikt samarbejde i et felt, hvor musik og litteratur påvirker og inspirerer gensidigt, og deres nye arbejder refererer direkte til hinanden.

“Jeg håber at solen vil skinne” understreger Kristina Holgersens evne til at betydningsfylde det rum, hun skaber. Med lethed både i musik og ord lyder “Jeg håber solen vil skinne” af forår og lys.
Tag varmt imod den.

“Jeg håber at solen vil skinne” udkommer på alle digitale platforme via Sundance Records den 23. april.
Albummet udkommer 7. maj.
Leonora Christina Skovs roman “Hvis vi ikke taler om det” udkommer 22. april.

Kort bio, Kristina Holgersen

Kristina Holgersen har udgivet 4 soloalbums og er også kendt for en række tværkunstneriske og litterære samarbejder med bl.a. Helle Helle og Josefine Klougart. I 2020 var Kristina Holgersen nomineret til Carl Prisen som årets tekstforfatter for sit lyriske univers på albummet “Ny Start” og modtog i 2017 som den første Ethel Prisen for sin kvindelige fortællestemme i musikken og for sit kulturpolitiske engagement.

Kort bio, Leonora Christina Skov

Leonora Christina Skov brød igennem med sin sjette roman, den selvbiografiske “Den, der lever stille”, der er solgt i 145.000 eksemplarer og sendte hende ud på en to år lang foredragsturné. Hun har bl.a. modtaget Boghandlernes Gyldne Laurbær og MARTHA-prisen samt Spoken Word Prisen for sin indlæsning af lydbogen. Filmrettighederne er solgt til Regner Grasten Film.
Forfatterskabet er oversat til otte sprog.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here