iomfro fanger den 25. time af byturen på ny single

0
600
Foto: Mads Emil Smed Kjær

Aarhusianske iomfro debuterede i marts 2021 med singlen ægte kvinde, og nu er hun klar med næste single “danse” – et underspillet euforisk popnummer om at føle sig alene i selskab med andre og et poetisk øjebliksbillede fra et ungdomsliv på instagram. Det er både kitsch og delikat, samfundskritisk, følsomt og stærkt relaterbart.

På “danse” stiller iomfro spørgsmålet: er man statist eller hovedrolle i sit eget og andres liv? Tekstens lyriske og romantiserende form beskriver lettere absurde socialrealistiske observationer fra ungdomsfesten i bofællesskabet hos generation z – om at danse sammen uden at kigge på hinanden – om den ubehagelige selvbevidsthed der spænder ben for at turde at gå ægte amok på floor.

Med et beat inspireret af den latinamerikanske rumba og en melankolsk, let sensuel vokal, sætter sangen lyd på en drøm om, at det er muligt at kunne hæve blikket, se andre i øjnene og give sig hen til fællesskabet og slippe selvkontrollen. Sangen ophæver dansefestens monotone technobeat og søger at skabe et rum, hvor man trækker vejret dybt og læner sig ind i fællesskabets sociale liv.

Om nummeret fortæller iomfro:

”Jeg skrev nummeret i en periode, hvor jeg til privatfester tog mig selv i shuffle rundt mellem toiletkøen, køkkenet og dansegulvet på jagt efter den fedeste del af festen. Det med at stå trippende og snakke med en ven i køkkenet, der i virkeligheden har øjnene på ham bag dig, der står og ryger ovre ved vinduet”.

iomfro er kunstner alias for musiker og sangskriver Alma Kjær Agergaard. Det musikalske univers er popmusik med danske tekster, der i poetiske, følsomme og finurlige vendinger søger at afspejle overgangen fra teenageårene til voksenlivet. “danse” er skabt i samarbejde mellem primærkomponist og tekstforfatter Alma Kjær Agergaard, bassist Anton Grøn, guitarist Alfred Lykke og producer Andreas Murga (Hans Philip, Lord Siva m.fl.).

Musikvideoen til “danse” fanger den 25. time af natten, hvor man sidder ensomt med dressing på læberne, med kebabben i hånden og forgæves forsøger at presse det sidste ud af en bytur, som døde for flere timer siden. Du kunne være taget hjem for længst og ser misundeligt andre flette fingre ude på gaden, men holder fast i illusionen om, at alt kan ske.

Musikvideoen er skabt i kreativ synergi mellem iomfro og danser Ida Hørlyck, tv-medietilrettelægger-studerende Stine Maria Risvang Muurholm, fotograf Mads Emil Smed Kjær og lystekniker Johannes Bruun. Sammen har de skabt en tværkunstnerisk musikvideo på kebab stedet ”Shawarmabar” i Aarhus, hvor iomfro’s farverige, normcore og relatérbare univers får lov til at folde sig ud.

“danse” er anden del af en musikvideo trilogi om at være ung og ensom i flokken. Med videoerne sættes der fokus på alt fra skjult klimakritik og FOMO til venskabsdynamikker og feminisme.

“danse” kan høres på alle streamingtjenester fredag den 21. maj 2021.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here