Maria Køhnke – Don’t Look

0
1699
Maria Køhnke 2020 Fotograf: Tania Gibson

Den erfarne vokalist, producer og sangskriver Maria Køhnke er klar med sin comeback-EP Don’t Look, som udkommer fredag d. 11. september. 

Maria Køhnke har været tour- og studiesangerinde for store kvindelige artister som Swan Lee, Nørlund, Nicole Atkins og Robyn. Hun er desuden med i vokalensemblet Korage med blandt andre Pernille Rosendahl og Sharin Foo. 

Nu udsender hun sin comeback-EP Don’t Look

Maria Køhnkes musik er synthpop/indietronica, der refererer til de franske breddegrader med noter af både futurisme, garagerock og 80’er-evergreens. 

På Don’t Look bliver lytteren taget igennem fem solide produktioner, der er både energiske og inderlige. 

Maria har selv produceret Don’t Look i samarbejde med tidligere Turboweekend-keyboardspiller Anders Stig Møller, og den er mixet af svenske Fredrik Okazaki, som har spillet med Robyn og Röyksopp.

Single-forløberne “Don’t Look At Me” og “Sweetness” er begge havnet på editorial spillelister som New Music Friday (Spotify), Chill Alt. Pop (Spotify), De Nye – som #1 (Spotify), New Music Daily (Apple Music), ”Helt Nyt” (Deezer) og “Nordic Indie Pop” (HQIndie).

Efter debutalbummet Collector (2007) har Maria haft en lynkarriere inden for design, hvor hun har været nødt til at parkere musikken. Men en tilbagevendende trang til at lave musik igen betød, at Maria allerede et år før corona-pandemien gik i selvvalgt lockdown på tre måneder. Her prøvede hun at lukke ned for alt design-relateret arbejde, imens hun forsøgte at finde frem til sit “Paul Auster-moment”, hvor arbejderidentiteten var skrællet helt af.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here