“Leave the Shadows”

0
931

TheClowns fra Haderslev udgav 7. album, “Leave the Shadows” den 17. april 2021. 

Albummet har været et par år undervejs og bandet har været udfordret under indspilningen – som alle andre bands – af Corona.  

MEN….. nu er 11 nye sange endelig klar! Albummet er med danske og engelsksprogede tekster. Bandet er meget tilfreds med den nye lyd, og numrene har vokset sig store og stærke i den ekstra tid, de har haft. 

Numrene “Leave the Shadows” og “Tidevand” er begge skrevet i Coronaens skygge og handler på hver sin måde om det, pandemien har gjort ved os. “Leave the Shadows” om at se frem mod lysere tider og hjælpe hinanden igennem svære tider, og “Tidevand” om den forandring coronaens indtog gjorde ved vores alles liv sidste forår og den sindsstemning landet blev præget af. 

Albummet rummer også numre, der fremhæver den glæde og det sammenhold, vi har oplevet det seneste år (“Sing!” Og “Euphoria”), og i numre som “Bag lukkede Øjne”, “The Passion” og “De Vises Sten” er det naturen og den indre glød, der har inspireret.

Personlige fortællinger om at komme helskindet igennem livets små og store rutcheture høres i numre som “Ashes” og “Victorious”, mens bestræbelsen efter at opfylde et universelt ønske om at gøre det rigtige – uanset position i livet og verden – høres på nummeret “Do It Right”.

Og så er der “Vinterven” – en smuk og længselsfuld sang om drømme og kærlighed. Musikken er harmonisk og iørefaldende, med et stemningsfuldt samspil mellem guitaristerne og et solidt rytmisk fundament fra bas og percussion, som bagtæppe til forsangerens klare vokal. 

Om TheClowns

Nicolai Schartau Andersen på guitar og kor
Thomas Mønsted på guitar
Morten Østergaard på bas, keys – og al produktion og mix
Henrik Fogh Jensen på percussion og kor
Mette Kjær Østergaard-Nielsen på vokal og kor

Albummet er komponeret, indspillet og mixet i forsanger/sangskriver Mette Kjær Østergaard-Nielsens hjem i Haderslev.

“Leave the Shadows” er udkommet på alle streamingtjenster den 17. april. Sidste udgivelse, “HomeMade” fra 2018, udkom også på vinyl, men på grund af manglende koncerter og dermed en noget slunken bandkasse udgives i første omgang kun elektronisk.

TheClowns planlægger en semi-akustisk kirke-turné, og håber at sommerens festivaller også bliver gennemført.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here