Mellemblond: Hvor er magien

0
1437

To år efter det roste album ”Guldlokzonen” vender Mellemblond tilbage og stiller det eftertænksomme spørgsmål ”Hvor er magien” på den nye single af samme navn. Og ordene har også fået en større tyngde og plads i et akustisk univers hvor Kristoffer Munck Mortensen akkompagneres af jazzmusikeren Nils Bo Davidsen. Sangen er således også første lyd fra en kommende plade hvor de to går på musikalsk opdagelse unplugged, og ledsages her af en akustisk version af radiohittet ”Vinterskæbner”.

Spørgsmålet ”Hvor er magien” passer meget godt til den turbulente tid Verden pt. befinder sig i, og hvor social afstand har givet rum til en eftertænksomhed og refleksion over tingenes tilstand. Sangen stiller således skarpt på Mellemblonds sangskriver, Kristoffer Munck Mortensens, tekster, stemme og efterhånden meget roste tilgang til- og brug af det danske sprog, i et sparsomt arrangement med guitar, cello og kontrabas.

”Jeg havde lyst til at lade lytteren komme helt tæt på, hvordan det lyder, når jeg sidder selv og spiller og synger. ”Hvor er magien” er for mig en atypisk Mellemblond-sang, der stiller en masse spørgsmål uden at komme med konkrete svar. Længsel og en generel undren over tilværelsen præger teksten, men man kan selv drage sine konklusioner, hvis man vil. Og ellers bare nyde roen i musikken og Nils Bo Davidsens smukke celloer der flyder igennem hele sangen.”

Denne undren er vi nok mange der har delt under en længere periode med et samfund der har været lukket ned, og således også været en periode hvor det at skrive musik har foregået alene med begrænsede muligheder for samarbejder. Og det er der kommet en række akustiske sange ud af der udkommer i sin fulde længde til september.

Sangen slutter dog med et par hint hvor man kan lede og hvad der er vigtigt – og måske sørge for nogle åndehuller i tilværelsen. For svaret ligger måske i en nysgerrighed, og lader sig ikke afsløre og blive sat på en simpel formel. Måske.

måske er den gemt i barndommens land
måske er den mulig at nå
hvis vi strækker os så langt vi kan

måske er det noget vi har brug for
for at mærke livets mystik
bare et lille smugkig

”Hvor er magien” udkom d. 3. juli via pladeselskabet Møs Møs, og ledsages af en lyrikvideo. Derudover er der også et par koncerter i kalenderen når Kristoffer til september tager på tour sammen med Kira – som oprindeligt skulle have fundet sted i marts måned.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here