RUBY SKY – “Villa Blanca Sessions”

0
910

RUBY SKY er et dansk/norsk alt-R&B band, der laver musik lige i mellem dag og nat – når den rubinrøde himmel står frem. Deres musik bærer præg af et behov for at få et afbræk fra de store og små spørgsmål i livet, og det udmønter sig i eftertænksomme tekster med poppede melodier, jazzede harmonier, grumme beats og højtflyvende soli. 

De indtager scenen med stank faces og et smil på læben, for det er her deres afbræk er, og det er her formålet for musikken er: at give publikum en pause – læn dig tilbage, eller lad vær’, klap eller la’ vær’. Bare kom som du er. 

Den 20. august vendte RUBY SKY tilbage med en double-single “Villa Blanca Sessions”, bestående af de to tracks “Flashback” og “For A Moment”. Denne double-single er sammenfatningen af lydsporene fra bandets dugfriske video live sessions af samme navn. Disse sessions blev filmet og optaget tilbage i marts 2021 i en gammel villa (“Villa Blanca”, heraf navnet) på Fanø. Bandet besluttede sig for at filme og optage samtidigt i enkelte takes, med dét formål at skabe en ægte live-setting, og ikke bryde illusionen af, at seeren er blevet inviteret indenfor under optagelsen.

“Flashback” er en genfortolkning af deres første single af samme navn. Teksten handler om at kigge tilbage på et tidligere forhold – og følelsen af at være “fanget” af kærligheden til mennesket, indtil man endelig giver slip. Historien bag genfortolkningen er, at bandet spurgte hinanden indbyrdes hvilken sang fra sættet der var mindst interessant for dem at spille live – og her tog de muligheden for at ændre på det faktum. Dette nye jazzede arrangement er hvad der kom ud af det.

“For A Moment” er en af de første RUBY SKY originaler. Den blev skrevet som et komplet pop arrangement med et elektronisk beat længe før hele besætningen i bandet var på plads, og blev herefter omarrangeret til at spille live. Historien handler om at stå ved en skillevej – og valget er i mellem hvad der er let, og hvad der er ægte. Svaret kan nogen gange ligge i fortiden.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here