Micky Skeel “Losing Your Love”

0
1254

Efter en række solide singleudspil er danske Micky Skeel nu klar til at udgive sit debutalbum Losing Your Love. Pladen indeholder 10 personlige poptracks, der er skrevet til og om Mickys nærmeste familie. Den organiske instrumentation er i hovedsædet og det behagelige udtryk er blødgørende for sjælen.

Med sit debutalbum i eget navn træder Micky Skeel ud af sin artist-persona, hvor der ligger forventninger til, hvad musikken kan og skal – både fra ham selv, sine lyttere og sin omgangskreds. I stedet er han ganske enkelt Micky Skeel, en independent sangskriver, der udgiver egen musik med personlige tekster.

Med Losing Your Love føler Skeel sig fri. Han har på egen hånd skrevet og produceret numrene, så snart de er kommet til ham. Han lægger ikke låg på sine følelser og ved, hvad han vil sige. Teksterne er derfor inderlige og ærlige, og produktionerne er præget af organisk instrumentation og et blødt output.

Desuden skal det helst ikke lyde for nutidigt:

“Du finder ikke et snap [knips] på hele pladen. Det var hele idéen med det her album -det skal føles tidsløst. Du skal kunne sætte sangene på om 15 år, og så skal du ikke kunne sige ‘den er lavet i 2020’. Og det er jo det, klaver og guitar kan. Det kan blive tidsløst.”.

Pladens titelsang handler om frygten for at miste dem, man elsker. I første omgang blev den skrevet til Mickys mor, som på daværende tidspunkt var i behandling for brystkræft. Men efter at have fundet sit livs kærlighed i sin kone, passede hun pludselig også til nummerets tema. Det samme gør den nyfødte søn, og det gav Micky en idé. I modsætning til de øvrige tekster er “Losing Your Love” derfor omskrevet til et mere universelt format, så alle lyttere kan drage paralleller til deres eget liv:

“Selvom jeg på mange af de andre sange fortæller folk, hvad de skal tro og føle, og hvem det handler om, så håber jeg med den her tekst, at der er elementer i den, som alle kan associere til på den ene eller den anden måde.”.

Med dette album udviser Micky Skeel finesse inden for sangskrivning, når han formår at skabe tekstuniverser, der både tilbyder en umiddelbar oplevelse og en dybere mening. Akkompagneret af det blide lydlandskab ender sangene på den måde med at ramme lytteren i flere omgange og på flere forskellige niveauer.

Losing Your Love er ude 21/8.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here