Tobias sætter fokus på dobbeltheden i julens illusioner og traditioner i musikvideo til “Christmas Night”

0
1199

Tobias Stenkjær er måske et nyt navn for dig, men han er på ingen måde ny – han har 20 år bag sig som sanger/sangskriver. Og så kan han kalde sig for teen-star, vinder af en Danish Music Award og har skrevet en lang række internationale #1 hits. I dag lander musikvideoen til “Christmas Night” – en bemærkning til julens mange facetter.

Tobias knuselsker jul. Han elsker hyggen, maden og alle traditionerne, som følger med. Der er faktisk ikke noget andet, som han glæder sig mere til… eller frygter. For i iveren efter at skabe den fuldendte jul for dig og dine nærmeste, så kan man hurtigt snuble over forventningens glæde i ønsket om at skabe de helt perfekte rammer.

”Der er en slags mekanisk magi over julen, en hysterisk højtidelighed, som hurtigt kan blive mere narresut end nærvær. Julen kan vel bedst beskrives som de bristede illusioners tid, hvor magien falmer, pynten glitrer knap så funklende, og bag facaden var barndommens familiejul mere mekanik end magi”, forklarer Tobias.

Og det er dét, som “Christmas Night” handler om – at skrue ned for forventningerne og kaosset og op for nærværet og i stedet lære at være tilstede i alt det grønne, røde og glitteret.

”Den spiller på dobbeltheden i julens illusion. På den ene side den idealiserede, idylliske illusion fra Bing Crosby-sangene, hvor vi varmer os ved ilden med dem, vi elsker, hvor børnene leger i den nyfaldne sne, klokkernes klang, der fører dig hjem og alt er spændstigt, grønt og pyntet. For det er jo i bund og grund det, de fleste drømmer om, selvom julen for mange nok er mere ensom og hård, end det idylliske billede giver dem lov til at give udtryk for”, forklarer Tobias.

I musikvideoen til “Christmas Night” ser vi Tobias i alle de traditionelle roller og rammer, som vi kender fra julen – tilsat greenscreen, kunstig sne og pejs, verdens mindste lammeskind, ekstra kulør på den forkullede andesteg og humor.

”Vi trængte til at grine lidt ad alle traditionernes opstyltede sceneri og give folk en slags genkendelighed i den til tider udmattende jagt på den “perfekte” Wham-møder-brødrene-Price-agtige jul, vi er vokset op med på TV. Men altså, det er også en sang, som egentlig bare skal skabe glæde og fest”, griner Tobias.

Fakta

  • Han modtog en Danish Music Award i 2008 for årets Country album.
  • Har gennem årene skrevet sange, der bl.a. har hittet i Japan og Spanien.
  • Han har skrevet sange til den hollandske vinder af ”The Voice of Holland”, ”X-Factor” Ida og #1 hitsinglen “Puppeteer” med det spanske svar på Backstreet Boys – Auryn og senest i Norge hvor han har været med til at skrive hitsinglen “Wish I Never Met You” med Chris Holsten, der har ligget ni uger i top-10 på norsk radio.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here