Den danske kvintet Søn udgiver dobbeltsingle

0
813

Det sprudlende danske band Søn udgøres af Kristoffer Jessen, Søren Michelsen, William Hoffmann, Jonathan Leer-Birlov og Carl-Erik Gippert. Under bæltet har det unge band allerede udgivelserne “Autobahn” (EP, 2017), samt “Det Skandinaviske Design” (2019), der var bandets debut-LP. Bandet har de sidste tre år gået fra debut til etableret begejstring, både med roste livekoncerter i bagagen, samt hele tre nomineringer i 2019 til kritikerprisen Steppeulven.

Tidligere i år slap kvintetten den bløde hymne “maveskind”, der italesatte menneskets (og ikke mindst bandets) behov for intimitet og fysisk nærhed. Et nummer der i foråret på mange måder blev en slags selvopfyldende profeti efter de første par corona-uger.

Den 31. juli 2020 udkom deres nye single “life”. “life” er en sang om alt det, man har valgt fra, de veje man ikke gik, de fostre som ikke blev til børn. Denne her mærkelige følelse af sorg eller melankoli over noget, som aldrig har været. Samtidig er det en sang om at være målrettet, fokuseret og at give alt, hvad man har. At overgive sig til mantraet “Sådan er det her i life”; hvis jeg vil opnå noget, må jeg tage mine ofre. Det er også som om, der i sangen hersker en forestilling om lykken som et fikseret sted i fremtiden. En “Finish Line”, som man når, hvis man kæmper hårdt nok og ikke giver op uanset hvad.

Hvor stemmen i “life” er drevet af en målrettethed og en forestilling om fremtidig lykke, er den i “bliv” skrøbelig og forsøger at bryde de forestillinger ned. “life” er en pink ballon med helium og “bliv” er den barnehånd der griber ud efter den, og prøver at holde den nede, før den flyver op og eksploderer i de tyndere luftlag.

SØN udgiver deres andet album ”Danish Crown” den 9. oktober.
Bandets spiller live på Hotel Cecil i København den 21. november.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here